Dolar

32,6001

Euro

34,8184

Altın

2.493,36

Bist

9.497,61

Netanyahu’dan, Kurz’a övgü: Avusturya için harika bir lidersin!

İsrail Başbakanı Netanyahu, geçen mayıs ayında yapılan güven oylamasında görevden alınan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’u kabul ederek, övgüler yağdırdı. Netanyahu, “Sen İsrail devletinin muazzam bir arkadaşısın, antisemitizmle mücadelede şampiyon ve Avusturya için büyük bir lider oldun. Seni Kudüs’te görmek ne güzel” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-11 13:17:06

Netanyahu’dan, Kurz’a övgü: Avusturya için harika bir lidersin!

buyuk_95 

İsrail Başbakanı Netanyahu, geçen mayıs ayında yapılan güven oylamasında görevden alınan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'u kabul ederek, övgüler yağdırdı. Netanyahu, “Sen İsrail devletinin muazzam bir arkadaşısın, antisemitizmle mücadelede şampiyon ve Avusturya için büyük bir lider oldun. Seni Kudüs'te görmek ne güzel” dedi.

Yaklaşık 18 ay süren iktidarın ardından, Mayıs ayında yapılan güven oylamasında görevden alınan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, seçimleri yeniden kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Seçim çalışmaları kapsamında dış ülke liderlerinden destek almak için geçen hafta Almanya'nın başkenti Berlin'de Başbakan Merkel'le görüşen Kurz, salı günü de işgal devleti İsrail'e bir günlük ziyaret gerçekleştirdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu toplantıdan önce yaptığı kısa açıklamada, “Sizi tekrar gördüğümü çok sevindim, Sebastian” dedi.

Avusturya eski Başbakanı Kurz'a övgüler yağdıran İsrail Başbakanı sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Sen İsrail devletinin muazzam bir arkadaşısın, antisemitizmle mücadelede şampiyon ve Avusturya için büyük bir lider oldun. Seni Kudüs'te görmek ne güzel” dedi.

Netanyahu'nun övgülerine karşılık veren Kurz, 2013 ve 2017 yılları arasında Avusturya Dışişleri Bakanı, ardından da 2017'de Mayıs ayına kadar Başbakan olarak görev yaptığı yıllarda İsrail Başbakanı'na kendisine verdiği destek ve ayırdığı zamandan dolayı teşekkür etti.

Kurz, Netanyahu ile yapılan ortak toplantıdan sonra Twitter hesabından, “İsrail'e yönelik İran tehditleri kesinlikle kabul edilemez” başlıklı bir fotoğrafını yayınladı.

Kurz, kendisiyle Netanyahu'nun “sınır yönetimi önlemleri ve yasadışı göçün önlenmesi” konusunu tartıştıklarını tweetledi.

Ayrıca İsrail'in “güvenliğinin bizim için öncelikli olduğu ve #Iran'ın nükleer anlaşmanın tüm unsurlarına uyması”nın hayati önem taşıdığını da tweetledi.

Kurz, Netanyahu ile buluşmadan önce bir grup Holokost mağduru ile bir araya geldi ve ardından bu toplantının Twitter'da bir fotoğrafını yayınladı ve katılımcılara “hareketli hikayelerini” kendisiyle paylaştığı için teşekkür etti.

Kurz, Twitter hesabından, “Bizim neslimiz sorumluluğunu çok ciddiye almalı ve #Shoah'ın korkunç suçlarını asla unutma” dedi.

Kurz, Avusturya'daki, İsrail'deki ve tüm dünyadaki Yahudilerin güvenliğini sağlama konusunda kesinlikle kararlı olduğunu söyledi.

Avusturya Başbakanı iken Kurz - aşırı sağ Özgürlük Partisi ile koalisyonuna rağmen - İsrail'in Avrupa Birliği'ndeki en yakın destekçilerinden biri olarak ortaya çıktı. Haziran 2018'deki ziyareti sırasında, Nazi suçlarının faili olarak Avusturya'nın Yahudilere ve İsrail'e karşı özel bir sorumluluğu olduğunu söyledi.

 

Haber Ara