Dolar

32,5679

Euro

34,7261

Altın

2.491,68

Bist

9.524,59

Netanyahu'dan İsrail Ordusu'nun 2 numaralı ismine tepki

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Yair Golan'a tepki gösterdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-09 17:13:25

Netanyahu'dan İsrail Ordusu'nun 2 numaralı ismine tepki

Tümgeneral Yair Golan Çarşamba günü yaptığı konuşmada, "Günümüzde İsrail toplumunda, 1930'lı yıllarda Nazi Almanyası'nda yaşanan mide bulandırıcı süreci andıran işaretler var" demişti.

Binyamin Netanyahu da bu sözlerin "şok edici" olduğunu söyleyerek "yanlış ve kabul edilemez" dedi.

Golan'ın sözlerinin Yahudi Soykımını ucuzlattığını, İsrail'e de zarar verdiğini söyleyen Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon ise Golan'a güveninin tam olduğunu açıkladı.

Ancak Yalon'un bu sözlerine karşın İsrail'de Golan'ın görevden alınmasını isteyenlerin sayısı arttı.

BBC'de yer alan habere göre "İsrail vatandaşı Arapların ve Filistinlilerin son sekiz ayda düzenlediği çeşitli saldırılarda 29 İsrailli öldü."

Ayrıca aynı dönemde 200'den fazla Filistinli de öldürüldü. İsrail bu Filistinlilerin çoğunun saldırganlar olduğunu söylüyordu.

Mart ayında bir İsrail askeri, yaralı bir Filsitinliyi öldürürken görüntülenmiş ve "kasıtsız adam öldürmekle" suçlanmıştı.

SAVUNMA BAKANI ASKERLERİN YARGILANMASINI DESTEKLEDİ

Savunma Bakanı Moşe Yalon, İsrail kamuoyunda bazı çevrelerin sempati ile baktığı askerin yargılanmasına destek vermişti.

YERLEŞİMCİLER BİR GÖÇMENİ DÖVEREK ÖLDÜRMÜŞTÜ

İsrail'in Beerşeba kentinde de Ekim ayında, Eritreli bir göçmen, Arap militan olduğu iddiası ile yerleşimciler tarafından dövülerek öldürülmüştü.

Haber Ara