Dolar

32,5214

Euro

34,8985

Altın

2.422,30

Bist

9.722,09

Netanyahu'dan 'güvenlik' tehdidi

İsrail Başbakanı Netanyahu, 'Devletin güvenliğini tehlikeye atan herkes cezalandırılmalı' açıklamasını yaptı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-19 07:00:40

Netanyahu'dan 'güvenlik' tehdidi

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, devlet güvenliğini tehlikeye atan herkesin sert bir şekilde cezalandırılması ve Knesset'e üye olmalarına izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Ajanslarda yer alan bilgide; Başbakan Netanyahu, Savunma Bakanı Avigdor Liberman ve İç Güvenlik Bakanı Gilad Ardenne, Knesset'teki Arap milletvekili Basil Gattas'ın sorguya alınmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Netanyahu, Gattas'ın, 'devlet güvenliğini tehlikeye atan suçlar işlemek' suçlamasıyla sorguya alınmasının ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. Netanyahu, "Devlet güvenliğini tehlikeye atan herkesin sert bir şekilde cezalandırılması ve Knesset'e üye olmalarına izin verilmemesi gerekiyor. Bu, İsrail'in ve vatandaşların güvenliğine karşı işlenmiş tehlikeli bir suçtur" ifadesini kullandı. Savunma Bakanı Liberman da Facebook'tan yaptığı açıklamada, "Bu, Ortak Arap Listesi'nin ortak hainler ve casuslar listesi olduğunun en büyük delilidir." iddiasında bulunarak, Gattas'ın İsrail vatandaşlığından çıkarılması tehdidinde bulundu. İç Güvenlik Bakanı Ardenne ise Arap milletvekillerinin İsrail hapishanelerindeki mahkumları ziyaretlerinin durdurulması gerektiğini savundu. Ardenne, hapishanelerdeki mahkumlara cep telefonu tedarik etmenin terör saldırıları düzenlenmesine yardım etmek olduğunu öne sürdü. İsrail Kanal 2 Televizyonu, Gattas'ın, Ketziot Hapishanesi'ndeki 2 Filistinli mahkuma 15 cep telefonu tedarik etmekle suçlandığını ve sorguya alındığını duyurmuştu.

 

Haber Ara