Dolar

32,3202

Euro

35,1203

Altın

2.302,42

Bist

9.055,22

Netanyahu’dan Filistin’le barış görüşmeleri için iki şart

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin tarafıyla barış görüşmelerine başlamak için Filistin’in İsrail’in Yahudi Devleti olduğunu ve İsrail’in Ürdün Nehri’nden Akdeniz’e kadar olan topraklardaki güvenlik hakimiyetini kabul etmesi şartlarını öne sürdü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-25 21:35:05

Netanyahu’dan Filistin’le barış görüşmeleri için iki şart

İsrail Devlet Radyosunun haberine göre, İsrail parlamentosu Knesset'te milletvekillerinin sorularını cevaplayan Netanyahu, Filistin ile barış görüşmelerinin başlamasının, Filistin'in İsrail'in Yahudi Devleti olduğunu ve İsrail'in Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e kadar olan topraklardaki güvenlik hakimiyetini kabul etmesi şartlarına bağlı olduğunu söyledi.

İsrail'in bu iki şarttan taviz vermeyeceğini dile getiren Netanyahu, ülkesinin yerleşim faaliyetlerinin, İsrail-Filistin çekişmesinin ana meselesi olmadığını savundu.

"TOPRAK" BİR İLK

İsrail, sorunun çözüme kavuşturulması ve Filistin tarafı ile barış görüşmelerinin yeniden başlamasını daha önce İsrail Devleti'nin Yahudi kimliğine bağlarken, Netanyahu, ilk defa Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e kadar olan topraklarda güvenlik hakimiyeti şartını ortaya attı.

YENİ KONUT KARARI

İsrail Başbakanı Netanyahu ayrıca dün işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim birimlerinde 2 bin 500 yeni konutun inşa edilmesini onaylamıştı.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşasını durdurmayı, 1967 sınırlarının esas alınması ve Filistinli tutukluların serbest bırakılması şartlarını kabul etmemesi sebebiyle Nisan 2014'te durmuştu.

Haber Ara