Dolar

32,5561

Euro

34,8998

Altın

2.437,16

Bist

9.645,02

Netanyahu, BAE ziyaretini neden iptal ettiğini açıkladı

İsrail Başbakanı Netanyahu, BAE ziyaretinin iptalini Suudi Arabistan üzerinden uçan ‘Husi füzeleri’ne bağlıyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-14 08:44:27

Netanyahu, BAE ziyaretini neden iptal ettiğini açıkladı

İsrail Başbakanı Netanyahu, BAE ziyaretinin iptalini Suudi Arabistan üzerinden uçan ‘Husi füzeleri'ne bağlıyor.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, geçen cumartesi günü Suudi Arabistan üzerindeki "Husi füzelerinin” Ürdün hava sahasını geçmesinin engellenmesinin ardından uçağının Krallığın hava sahasından Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) geçmesini izin verilmediğini ima etti.

Netanyahu, Channel 13 ile yaptığı bir röportajda, Husilerin sorumluluğunu üstlendiği, geçen hafta Dammam'daki bir Suudi petrol tesisine yapılan saldırılara atıfta bulunarak "bir hafta önce Suudi Arabistan'ın gökyüzündeki füzelerden" bahsetti.

"Ayrıntılara girmek istemiyorum" diyen Netanyahu, Ürdün'ün "İsrail'le iyi ilişkilere ihtiyacı olduğu kadar, bizlerin de Ürdün'le iyi ilişkilere ihtiyacımız var” dedi

Ynet web sitesine göre, İsrail ile Abu Dabi arasında Suudi hava sahası üzerinden direkt uçuş rotasının açılmasına rağmen, Netanyahu'nun helikopterle Ben Gurion Havaalanı'ndan Amman'a ve oradan da özel lüks uçakla Abu Dabi'ye seyahat etmesi planlandı.

Uçuş, Tel Aviv'in Çarşamba akşamı Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin bin Abdullah'ın önümüzdeki günlerde Mescid-i Aksa'ya yapacağı ziyaretini güvenlik düzenlemeleri yüzünden iptal etmesi üzerine gerçekleşmedi. Ürdün'ün Netanyahu'nun hava sahasına girmesini engellemesinin ardından BAE ziyareti iptal edildi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ziyaretin iptal olmasının nedeni olarak "İsrail'in kabul edilemez düzenlemelere" gitmesi gösterildi.

Kaynak: Ynet web

 

Haber Ara