Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

“Netanyahu, BAE’nin ABD’den silah alımını engellemeyecek”

Amerikan New York Times gazetesi, İsrail Başbakanı'nın BAE’nin çok sayıda gelişmiş Amerikan silahına erişimini engellememeyi kabul ettiğini bildirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-04 11:10:26

“Netanyahu, BAE’nin ABD’den silah alımını engellemeyecek”

İsrail ile BAE arasında varılan normalleşme kararından sonrası iki ülke arasındaki ilişkilerdeki hızlılık sürüyor.

İlk İsrail heyetinin, geçen hafta Suudi Arabistan üzerinden BAE'nin başkenti Abu Dabi'ye gitmesinden sonra, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bu ülkenin ABD'den silah alımına karşı çıkma kararından vazgeçtiği bildirildi.

Amerikan New York Times gazetesi, İsrail Başbakanı'nın BAE'nin çok sayıda gelişmiş Amerikan silahına erişimini engellememeyi kabul ettiğini bildirdi.

Gazete, İsrail'e yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Netanyahu'nun daha önce kapalı istişarelerde Washington ile Abu Dabi arasındaki anlaşmaya itirazının olmadığı izlenimini verdiğini söyledi; ancak gazete daha sonra kamuoyuna açıkça karşı çıktığını söyledi.

Amerikan gazete kaynaklarına göre, Netanyahu geçen hafta ABD Dışişleri Bakanı Michael Pompeo ile yaptığı görüşmenin ardından ise anlaşmaya açıkça karşı çıkmayı bıraktı.

Gazete, Birleşik Arap Emirlikleri'ne elektronik savaş uçağı "EA-18G Growler", beşinci nesil avcı uçağı "F-35" ve insansız uçak modeli "MQ-9 Reaper" satışından söz edildiğini bildirdi.

Gazetenin haberinde, ABD'deki İsrail büyükelçiliğinin Netanyahu'nun anlaşmayı onayladığı iddiasının "yanlış" olduğunu belirten bir yorum içermesi dikkat çekici bulundu.

İsrail Başbakanlık Ofisi, daha önce İsrail ile BAE arasındaki ilişkileri normalleştirme anlaşmasının, Tel Aviv'in yukarıda bahsedilen ABD'nin BAE'ye silah tedarikini onaylamasına ilişkin bir hüküm içermediğini belirtmişti.

Kaynak: TASS

Haber Ara