Dolar

32,3297

Euro

35,0436

Altın

2.280,79

Bist

8.993,96

Nefes kesen narkotik operasyonunda 'Torbacı Tüneli' bulundu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'ne bağlı Sokak Suçlarıyla Mücadele timi, Beyoğlu'nda çok sayıda adrese düzenlediği operasyonda, met

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-26 18:30:38

Nefes kesen narkotik operasyonunda 'Torbacı Tüneli' bulundu
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'ne bağlı Sokak Suçlarıyla Mücadele timi, Beyoğlu'nda çok sayıda adrese düzenlediği operasyonda, metruk binalar arasında torbacıların kullandığı "torbacı tüneli" buldu. Ekipler, bira kasalarının içerisinde çoraplara gizlenmiş çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Beyoğlu Bülbül Mahallesi'nde uyuşturucu satışı nedeniyle çok sayıda ihbar alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon için düğmeye bastı. Harekete geçen Sokak Suçlarıyla Mücadele timi, mahallede çok sayıda adreste uyuşturucu kullanımı, satımı ve depolandığı yerlere baskın düzenledi. Özel hareket polislerinin de destek verdiği baskında, çok sayıda metruk bina girilerek arandı. Sokak aralarındaki şüpheli şahıslarında üstleri arandı.

BİRA KASALARININ İÇERİSİNDE UYUŞTURUCU MADDE BULUNDU

Yapılan çalışma sonucunda ekipler sokak arasında faaliyet gösteren bir marketin dışındaki bira kasalarının içinde çoraba gizlenmiş çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirdi. Sorgulama sonucunda market sahibi ve çalışanı gözaltına alındı. Bölgede otomatik silahlarla önlem alan özel harekat polisleri kuş uçurtmadı. Cadde ve sokaklardaki vatandaşlar ise didik didik arandı.

METRUK BİNALAR ARASINDA TORBACI TÜNELİ BULUNDU

Öte yandan, ekipler sokak üzerinde bir metruk binanın kapısını kırarak içeriye girdi. Binanın katlarını tek tek arayan tim, odalarda çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirdi. Yapılan çalışma sonucunda binanın birinci katında, kaçmak ve uyuşturucu satımını kolaylaştırmak için binalar arasında yapılan torbacı tüneli bulundu. Tünelde içeriye giren tim, diğer binalarda da arama yaptı. Mahalleyi ablukaya alarak didik didik arayan tim çevredeki vatandaşların ifadeleri doğrultusunda da bazı metruk binaları aradı.

Öte yandan uygulamada 3 kişi gözaltına alınırken 2 silah ve 2 kiloya yakın uyuşturucu madde ele geçirildiği öğrenildi.

(Doğan Can Cesur/İHA)

Haber Ara