Dolar

32,5779

Euro

34,8036

Altın

2.510,86

Bist

9.693,46

'Necmettin'in Dünyası' serisine ilgi büyük

Necmettin Erbakan'ın çocukluğunu konu alan hikayelere ilginin yoğun olduğu belirtildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-28 12:33:44

'Necmettin'in Dünyası' serisine ilgi büyük

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; 54. Hükümetin Başbakanı ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın çocukluğunu konu alan çocuk hikayeleri serisi "Necmettin'in Dünyası" yayımlandığı ilk hafta yaklaşık 20 bin satışa ulaştı.

Projeyi hayata geçiren ekibin koordinatörü, Erbakan'ın vefatından önceki basın danışmanı ve gazeteci yazar Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuk hikayeleri ve karakterlerinin genelde Batılı yazarların eserlerinden çevrilerek uyarlandığını anlattı.

Yerli olarak sunulan karakterlerin de genelde uyarlama şeklinde olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu yozlaşı kültüründen etkilenen nesillerimiz, kendi değer yargılarına yabancılaşırken, kültür dinamiklerini de neredeyse unutmaya başlamıştı. Toplum, bu konuda büyük bir eksiklik hissediyordu" dedi.

Yaptıkları istişareler neticesinde çalışmalara başladıklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Boşluğun da ancak son nefesine kadar yerli ve milli mücadeleci ve dava lideri olan Erbakan'ın hayatının nesillere aktarılmasıyla doldurulacağını gördük. Hocamızın çocukluk hayatında yaşanan gerçek hikayeleri çocukların anlayabileceği bir dilde kurgulayarak bir çizgi karakter oluşturduk. Bu karakterin aynı zamanda Türkiye'nin ilk milli ve yerli karakteri olduğunu düşünüyoruz. Dört hikayeyle bir boyama kitabından oluşan 'Necmettin'in Dünyası' serisiyle çocuklara yeni bir dünya sunduk."

"Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz"

Anne babalardan çok olumlu geri dönüşler ve teşekkür mesajları aldıklarını aktaran Yılmaz, "İlk baskıda toplam 20 bin adet basıldı ve tükenmek üzere. Necmettin karakteri kısa sürede çok sevildi" ifadesini kullandı.

"Necmettin Kıbrıs'ta" geliyor

Serinin ikinci baskıya verildiğini ve üçüncü baskı için de hazırlık yaptıklarına işaret eden Yılmaz, "Necmettin Kıbrıs'ta" projesinin hazırlarına başlandığını kaydetti.

Kitapların tanıtımı için "www.necmettinindunyasi.com" isimli internet sitesi hazırlandı. Sitede, hikaye özetlerinin yanı sıra oyunlar, boyamalar ve videolar yer alıyor. Sosyal medyada açılan hesaplar üzerinden de tanıtım çalışmaları yürütülüyor. Bu hesaplarda dikkat çekici paylaşımlar da yapılıyor. En çok dikkati çeken "Barbi değil, harbi çocuklar için Necmettin'in Dünyası" tanımlaması oldu.

Haber Ara