Dolar

32,5864

Euro

34,8474

Altın

2.417,55

Bist

9.645,02

Neçirvan Barzani'den Hamaney'e taziye mektubu

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Süleymani’nin ABD tarafından Bağdat’ta öldürülmesi nedeniyle İran’ın Ruhani Lideri Ayetullah Ali Hamaney’e taziye mesajı gönderdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-07 09:58:22

Neçirvan Barzani'den Hamaney'e taziye mektubu

Rudaw'ın haberine göre Farsça yazılan taziye mesajında Başkan Neçirvan Barzani, “Kasım Süleymani diktatöre karşı mücadelede bizim dostumuz terör örgütü IŞİD savaşında ise cephe arkadaşımızdı” ifadelerine yer verildi.

Başkan Neçirvan Barzani mesajında şu ifadeleri kullandı:

“İran'ın Yüksek Lideri Sayın Ayetullah Hamaney hazretleri, öncelikle sizlere selamlarımızı iletiyoruz. Hacı General Kasım Süleymani'nin kaybını Kürdistan halkı ve hükümeti olarak esef ve kaygıya neden olmuştur. Kendileri diktatöre karşı mücadelede bizim dostumuz terör örgütü IŞİD savaşında ise cephe arkadaşımızdı. Bu kapsamda verdiği emek ve zahmetleri karşısında Iraklı ve Kürdistanlı yetkililer tarafından saygıyla karşılanmıştır.

Şahsım ve Kürdistan milleti adına size ve saygı değer ailenize başsağlığı diliyorum. Cenab-ı Haktan mekanının cennet olmasını temeni ediyorum.”

 

Haber Ara