Dolar

32,5484

Euro

34,8892

Altın

2.436,02

Bist

9.645,02

Neçirvan Barzani: Bağdadi’nin öldürülmesi, IŞİD’in sonu değil!

Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani,“Ebubekir Bağdadi’nin öldürülmesi IŞİD hilafetinin sona gelmesi için önemli bir adımdır. Ama bu örgütün sonu olduğu anlamına gelmez. IŞİD’in düşüncesi ve ideolojisi halen mevcut. Örgütün faaliyetlerinin güçlenme tehlikesi var” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-28 02:11:23

Neçirvan Barzani: Bağdadi’nin öldürülmesi, IŞİD’in sonu değil!

Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani,“Ebubekir Bağdadi'nin öldürülmesi IŞİD hilafetinin sona gelmesi için önemli bir adımdır. Ama bu örgütün sonu olduğu anlamına gelmez. IŞİD'in düşüncesi ve ideolojisi halen mevcut. Örgütün faaliyetlerinin güçlenme tehlikesi var” dedi.

Neçirvan Barzani, terör örgüt IŞİD'in lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Başarılı bir operasyon ancak IŞİD'in sonu değil” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, terör örgüt IŞİD'in lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldürülmesiyle ilgili bir açıklama yayımladı.

Neçirvan Barzani açıklamasında, Bağdadi'ye yönelik başarılı bir operasyonun gerçekleştirildiğini ifade etti, ancak bu operasyonun IŞİD'in sonu olmadığını belirtti.

Bölgede ve dünyada terörizm tehdidinin devam ettiğini vurgulayan Neçirvan Barzani, “Terörizm ve IŞİDideolojisinin ortadan kaldırılması için uluslararası toplumun işbirliğinin devam etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Neçirvan Barzani, açıklamasına “Kürdistan Bölgesi, IŞİD'e karşı Uluslararası Koalisyon'un bir parçası olarak, terör örgütüne karşı mücadele ediyor. ABD ile birlikte IŞİD lideri Bağdadi'ye karşı yürütülen bu başarılı operasyonda yer alan bütün taraflara teşekkür ederim” şeklinde devam etti.

Neçivan Barzani, şunları kaydetti:
“Ebubekir Bağdadi'nin öldürülmesi IŞİD hilafetinin sona gelmesi için önemli bir adımdır. Ama bu örgütün sonu olduğu anlamına gelmez. IŞİD'in düşüncesi ve ideolojisi halen mevcut. Örgütün faaliyetlerinin güçlenme tehlikesi var. IŞİD üyeleri bölgede halen aktif ve bu tüm dünyanın güvenliğini tehdit ediyor. Bunun için uluslararası toplumun IŞİD'e karşı işbirliğini sürdürmesi gerekiyor. Bu işbirliği sadece askeri olarak değil, insanlığı katleden terörizme karşı uluslararası toplum; eğitim ve kültür alanında da birlik olmalı ki Bağdadi gibi insanların yetişmesinin önüne geçilsin.
Kürdistan Bölgesi ve Irak'ta Ezidi, Hristiyan, Müslüman ve daha birçok dini ve etnik grupların yer aldığı insanlar terör kurbanı olmuştur.”

Haber Ara