Dolar

32,5993

Euro

34,8293

Altın

2.495,94

Bist

9.463,31

Necef'teki İran konsolosluk binasını ateşe verdi

Gösterilerin sürdüğü Irak'ın güneyindeki Necef kentinde, eylemciler ülkedeki İran etkisini protesto etmek amacıyla İran konsolosluk binasını ateşe verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-28 14:58:55

Necef'teki İran konsolosluk binasını ateşe verdi

BBC Türkçe'nin haberine göre Irak'ın güneyindeki Necef kentinde, göstericiler İrna konsolosluğuu ateşe verdi. Bina alevler içerisinde yanarken, göstericiler "İran, Irak'tan defol!" sloganları attı. Konsolosluk çalışanlarının, bina protestocular tarafından basılmadan kısa süre önce kaçmayı başardığı belirtildi. Yaklaşık üç hafta önce Kerbela'daki İran konsolosluk binası da Iraklı protestocuların saldırısına uğramıştı.

350'YE YAKIN ÖLÜM

Irak'ta iki aydır devam eden sokak gösterilerinde şu ana kadar en az 344 kişi hayatını kaybetti.

Ölü sayının ilk bir haftada 100'ün üzerine çıkmasının nedeni ise İran destekli milislerin de sokağa inmiş olması. Irak yönetimi iddiaları reddetse de İran destekli milislerin göstericileri nokta atışı hedef aldığı biliniyor. Keskin nişancı atışlarıyla vurulan Iraklıların videoları sosyal medyada paylaşılıyor.

GÖSTERİCİLER NE İSTİYOR?

1 Ekim'de başlayan gösterilere katılan protestocular yolsuzlukların sonlandırılmasını, daha fazla istihdam ve daha iyi kamu hizmetleri talep ediyor.

Irak petrol zengini olmasına rağmen, haftada birkaç gün elektrik kesintilerinin yaşandığı bir ülke. Öte yandan göstericiler, bu petrol gelirlerinin siyasi elit arasında paylaşıldığını söylüyor ve yolsuzlukla da mücadele edilmesini istiyor.

Gösteriler daha çok ülkenin güney bölgelerinde ve başkent Irak'ta yoğunlaşmış durumda.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1272579_2

Haber Ara