Dolar

32,3810

Euro

35,0489

Altın

2.326,46

Bist

9.095,41

'Necdet Özel tasarısı CHP'ye zarar verir'

'Necdet Özel tasarısı CHP'ye zarar verir... Kendilerini bir yerlerde bulan kimi CHP milletvekillerinin, CHP’yi gelecekte töhmet altında bırakabilecek bu tür girişimlerine CHP Genel Başkanının dur demesi gerekmez mi?'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-22 13:22:52

'Necdet Özel tasarısı CHP'ye zarar verir'

TİMETURK| HABER MERKEZİ

CHP,
Cezaevi İnceleme ve İzlem Komisyonu üyeleri (CHP/CK, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkanvekili Özgür Özel, Muğla Milletvekili Nurettin Demir) Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in ünvan ve tüm sosyal haklarının elinden alınması için bir yasa tasarısı hazırladıklarını açıkladılar. Gerekçe olarak ise Necdet Özel'in ordudaki Cemaat yapılanmasını önlememiş olması ve Balyoz davasındaki tutumu olduğunu söylüyorlar.

Konuyu Oda TV için kaleme alan Suat Çağlayan, bugün yayınlanan yazısında "Bu tasarı CHP'ye zarar verir" dedi.

İşte o yazısından bir bölüm:

MAĞDUR ve MAZLUM YARATACAK DOĞRU OLMAYACAKTIR

Böyle bir yasanın çıkarılması, ters tepebilecek algılar yaratabileceği ve intikam peşinde olan kimi çevrelerin denetimsiz davranışlarına yol açabileceği için bana göre doğru olmayacaktır. Yani böyle bir adım, mağdur ve mazlum yaratmakla kalmayacak, ucu Atatürkçü çevrelere ulaşabilecek acımasızlıklara da gidebilecektir.

YANGINA KÖRÜKLE GİTMEK…

Bu yasa taslağını hazırlayanlar arasında bir CHP Genel Başkan Yardımcısı ile bir Grup Başkanvekili var. Yani bu taslak CHP'nin bir parti çalışması. Eğer bunu CHP'nin yönetiminde olmayan milletvekilleri yapmış olsaydı- olayı onaylamasam da- kurumsal olarak CHP'yi bağlamayacağından rahatsız edici olmayabilirdi.

SADECE TSK DEĞİL, CHP DE YIPRANIR

Ortamın bu denli bulanık olduğu, TSK'nın itibarının ve varlığının yerle bir edilmeye çalışıldığı bir ortamda, Necdet Özel'i cezalandırmak isteyenler, -onu kişisel olarak mağdur ve mazlum durumuna düşürmek bir yana- böyle bir yasa ile sadece TSK'nın değil, CHP'nin de yıpratılmasına neden olacaklardır.

CHP BAŞKANI DUR DEMELİ...

Kendilerini bir yerlerde bulan kimi CHP milletvekillerinin, CHP'yi gelecekte töhmet altında bırakabilecek bu tür girişimlerine CHP Genel Başkanının dur demesi gerekmez mi? CHP bu hareketi ile, iktidar partisinin dümenine fazlasıyla girerek, ‘ucu açık' uygulamalara alet olmaz mı? Bu bir ölçüde “Yangına körükle gitmek” anlamına gelmiyor mu?

NECDET ÖZEL'İN GÜVENİLMEZ BİR KİŞİ OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR

Amacım, Necdet Özel'e sahip çıkmak değil! Emekli olmasından önce, onun yanlışlarını en çok eleştirenlerden biri olarak, onu aklamam mümkün değil. Onun; Genelkurmay Başkanı iken Hasdal Cezaevine giderek, kumpaslar sonucu tutuklanan komutanlara; “Davanın tamamen sahte belgelere dayandığını biliyorum. Çözmek için uğraşıyorum. Çözemezsem çekip gideceğim!” dediğini… Ama bu mahkemelerde komutanlar acımasız cezalara çarptırılırken onun tüm söylediklerini unutmuş görünerek makamına yapıştığını… Utanıp başını yere eğeceğine, vermiş olduğu istifa sözünü kendisine hatırlatan CHP milletvekillerini mahkemeye verdiğini… Ve, TSK içinde Cemaat yapılanması konusunda kendisini uyaranları dinlememek bir yana, bunu makale ve kitaplarında anlatanlar hakkında da davalar açtığını… Bütün bu yaptıklarıyla onun güvenilmez bir kişi olduğunu… Herkes biliyor…

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara