Dolar

32,3355

Euro

35,2000

Altın

2.245,89

Bist

8.718,11

Necdet Özel'den AK Parti, HDP, CHP ve MHP'ye yanıt!

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na bilgi vermediği gerekçesiyle eleştirilen eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'den açıklama geldi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 02:24:37

Necdet Özel'den AK Parti, HDP, CHP ve MHP'ye yanıt!

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel'in Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun davetine karşılık mektup yazması AK Parti, CHP, HDP ve MHP'li üyelerin tepkisini çekmişti. Komisyon üyelerinin yaptığı yorumlara yanıt veren Özel, "Ben kaçmadım, buradayım. Komisyonun sorularını bekliyorum. Kaçsaydım 2011'de kaçardım" dedi.

Hürriyet gazetesinden Fikret Bila'nın aktardığı bilgide; Meclis'te kurulan FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, davetiye gönderdiği eski genelkurmay başkanlarından Hilmi Özkök ve Işık Koşaner'i dinledi. Yaşar Büyükanıt rahatsızlandığı için gelemedi, İlker Başbuğ daha ileri bir tarih verilmesini istedi. Bir önceki Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ise "Komisyonunuzun çalışmalarına katkıda bulunabilmem için konuyla ilgili tüm sorularınızın tarafıma lütfedip yazılı olarak bildirilmesi halinde yanıtları komisyonunuza takdim edeceğimi bilgilerinize sunarım" diyerek komisyona bir başvuruda bulundu.

Özel'in talebine komisyon üyelerinden tepki geldi. Eski Genelkurmay Başkanı Özel'i 'komisyondan kaçmakla' suçladılar ve 'siyaseten aklanması için gelmesi gerekir' gibi yorumlar yaptılar.

'SORULARI YAZILI İSTEDİM Kİ, YETERLİ YANITLARI ARAŞTIRAYIM'

Necdet Özel, "Neden komisyona gelmek yerine soruları yazılı istediğine" dair şu değerlendirmeyi yaptı:

"Komisyonda ne sorulacağını bilmediğiniz için hazırlık yapmamış oluyorsunuz. Sorunun sorulduğu andaki bilgilerle ve anında cevap vermek eksikliklere yol açabilir. Ben gerçekten komisyona katkıda bulunmak istediğim için soruları yazılı olarak istedim ki, yeterli yanıtları araştırarak vereyim. Kaldı ki, benim talebim hukuka da uygun. Araştırma komisyonlarının davetleri karşısında komisyona hiç gelmeyen, hiç muhatap almayanlar olduğu gibi görüşlerini yazılı olarak bildiren de çok. Benim bir şeyden kaçtığım yok. Usule uygun şekilde soruların yazılı bildirilmesini talep ettim. Eğer benim katkımı istiyorlarsa sorularını gönderirler ve sayfalarca cevaplarını veririm. Bu daha sağlıklı ve daha yararlı bir yol olur."

'YASAYA UYGUN DİLEKÇE VERDİM, KONUYU NERELERE GETİRDİLER'

'Kaçma' suçlamasına da yanıt veren Özel, "Benim anlım ak. Kaçmak ne demek? Niye kaçayım? Kaçacak olsam 2011'de kaçardım. Ben elini taşın altına koymuş biriyim. O dönem gidenler gibi yapmadım, görevi üstlendim ve elimi taşın altına koydum. Ben yasaya, usule uygun bir dilekçe verdim, konuyu nerelere getirdiler. Ben üzüm yemek istiyorum. Komisyona katkıda bulunmak istiyorum. Eğer komisyonun da niyeti üzüm yemekse sorularını göndersinler cevaplarını en detaylı şekilde vereyim. Orada spontane biçimde cevap vermekten çok daha yararlı olacağına inandığım için bu yazıyı gönderdim" ifadelerini kullandı.

Haber Ara