Dolar

32,3539

Euro

35,0380

Altın

2.328,09

Bist

9.079,97

'Ne yaptırımlardan ne Rusya'dan vazgeçeriz'

Merkel, Berlin yönetiminin Moskova ile yeniden yapıcı ilişkiler kurmak istediğini, ancak AB'nin Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımları şu an için iptal edemeyeceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 13:04:25

'Ne yaptırımlardan ne Rusya'dan vazgeçeriz'

Alman Deutsche Welle'nin haberine göre, Merkel, AB'nin Rusya'ya uygulanan yaptırımların Batılı şirketleri de olumsuz etkilendiğinin farkında olduğunu belirtti. Alman Şansölye, "Elbette, yaptırımları kaldırmamıza izin verecek siyasi koşulların sağlanmasını istiyoruz.  Uluslararası hukukun ihlal edilmesi ve Ukrayna'da durumun hâlâ istikrara kavuşmaması nedeniyle, maalesef yaptırımların kaldırılması aşamasına henüz ulaşamadık" dedi.

‘ÇOK FAZLA SORUN VAR, YAPICI ORTAKLIK İSTİYORUZ'

Berlin yönetiminin Moskova ile yeniden yapıcı ilişkiler kurmayı istediğini de vurgulayan Merkel, "Biz Rusya ile ortaklık ilişkilerine sahip olmayı istiyoruz. Çok fazla uluslararası sorun var. Moskova özellikle Suriye krizinin çözümünde önemli rol oynayabilir" ifadelerini kullandı.  

Moskova yönetimi, AB dahil birçok Batılı ülkenin Ukrayna krizini gerekçe göstererek uygulamaya geçirdiği yaptırım politikasının temelsiz ve hukuka aykırı olduğunu savunuyor. Kendisine yaptırım uygulayan ülkelere yanıt olarak gıda ambargosu uygulayan Rusya, yaptırım restleşmesinin bitmesi için birçok kez çağrıda bulunarak, ilk adımı karşı taraftan beklediğini belirtti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara