Dolar

32,4958

Euro

34,6084

Altın

2.477,33

Bist

9.588,94

'Ne ABD ne Rusya Suriye'ye bizim kadar yakın değiller...'

Erdoğan 'Ne ABD ne Rusya Suriye'ye bizim kadar yakın değiller...' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-23 13:43:10

'Ne ABD ne Rusya Suriye'ye bizim kadar yakın değiller...'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA


Bloomberg TV'ye açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye konunda bazı değerlendirmelerde bulundu. ABD'nin Kobani'ye 2 uçak dolusu dilah indirdiğini ve bunu Biden'a anlattığını söyelyen Erdoğan, Biden'ın "Bilmiyorum" cevabını verdiğini aktardı. Bunun üzerine Erdoğan da "ama bizim haberimiz var" dedi.

Suriye ile ilgili değerlendirmelerine devam eden Erdoğan bir kez daha Suriye ile 911 km'lik sınırları hatırlattı ve "Ne ABD ne Rusya Suriye'ye bizim kadar yakın değiller..." dedi.

İşte o ifadeler:

 "Şu anda Suriye'ye ne ABD bizim kadar yakındır, ne de Rusya bizim kadar yakındır. Bizim Suriye ile sınırımız 911 kilometre. 911 kilometre sınırın dışında özellikle sınır boylarındaki şehirlerimizde yaşayan vatandaşlarımızın, Suriye'nin sınır boylarında yaşayan Suriye halkıyla akrabalık bağları var. O kadar iç içe girmişiz. Fakat tüm bunlara rağmen öyle ya da böyle Suriye şu anda karışık durumda. Tabii sadece Suriye mi? Hayır. Irak da öyle. Söylenen ne? Suriye'deki DAEŞ terör örgütünü çökertmek. Peki DAEŞ terör örgütünü neyle çökerteceğiz. ABD'ye baktığımız zaman diyorlar ki PYD ve YPG. Bunlarla çökerteceğiz. Koalisyon güçleri olarak kaç ülke var şu anda Suriye'de? 65 ülke var. Diyoruz ki PYD, YPG, bunlar da terör örgütüdür. Yani bir terör örgütü, bir başka terör örgütüyle çökertilir mi? Yanlış yapılıyor. Eğer DAEŞ ile savaşanlar terörist değilse o zaman El Nusra da terörist değil. Teröristler içerisinde böyle bir ayrım yapma yoluna giderseniz, Türkiye'ye kötülük yapmış olursunuz. Çünkü biz şu anda savunduğunuz bu terör örgütünden rahatsısız. Bunlar bizim ülkemiz için tehdit oluşturuyorlar. Ve şu anda siz onlara silah vermek suretiyle bizim geleceğimize yönelik bu tehdit unsurlarını güçlendiriyorsunuz."

Haber Ara