Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

NBC News ara seçim sonrası ABD'de işten atılacakları yazdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Kalem Müdürü John Kelly’nin first lady Melania Trump ile tartışmasının ardından Trump’ın hayli sinirlendiği ve “Bu pisliğe ihtiyacım yok” dediği iddia edildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-14 08:33:56

NBC News ara seçim sonrası ABD'de işten atılacakları yazdı

Beyaz Ev, ABD Başkanının Özel Kalem Müdürü John Kelly'nin First Lady Melania Trump'la tartışması sonrası görevine son verileceği iddialarıyla çalkalanıyor. NBC News'de yer alan bir habere göre Kelly'nin 2018 ara seçimleri sonrası görevden alınması beklenen en üst düzey memurlardan biri olduğu dile getirildi. Görevine son verileceği konuşulan bir diğer ismin ise Ulusal Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen olduğu belirtildi. Öte yandan Trump'ın sınır politikası nedeniyle Nielsen'le anlaşamadığı ifade edilirken Kelly ile olan en büyük sorunların kişisel alandan kaynaklandığı belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANI DA KOVULACAKLAR ARASINDA

Habere göre First Lady, Kelly ile ilgili bazı şikayetlerini doğrudan Başkan Trump'a iletti. Buna göre Kelly First Lady'nin emrinde çalışanlara kendi emrinde çalışanlar gibi eşit davranmıyor, onlardan gelen istekleri geciktiriyordu. Hatta Melania Trump'ın seyahat planlarına dair istekleri sonrası First Lady'nin gözünden düştü. 

Başkan Trump'ın Kelly hakkında “Bu pisliğe ihtiyacım yok” dediği dahi haberde aktarıldı. Trump halihazırda Başsavcı Jeff Sessions'ı görevden aldı. Ayrıca Kelly ve Nielsen'e ek olarak haberde, ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke'ninde muhtemelen yakın gelecekte görevden alınacak isimler arasında olduğu belirtildi.

Kaynak: Rawstory.com

 

Haber Ara