Dolar

32,5172

Euro

34,7923

Altın

2.420,97

Bist

9.757,55

'Nazizm İçin savaşacağım'

2011 yılında 77 kişiyi katleden Anders Breivik, '25 yıldır Nasyonal Sosyalizm uğruna mücadele verdiğini ve hayatının sonuna kadar da vereceğini' söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-16 20:44:44

'Nazizm İçin savaşacağım'

2011 yılında 77 kişiyi katleden Norveçli terörist Anders Breivik, tutukluluk şartlarının yumuşatılması talebiyle açtığı davada devleti kendisini öldürmeye çalışmakla suçladı. 77 kişinin katili Norveçli aşırı sağcı terörist Anders Behring Breivik tutukluluk şartlarının hafifletilmesi için açtığı dava sırasında Nasyonal Sosyalist olduğunu tekrarladı. 37 yaşındaki radikal sağcı salı gününden itibaren davanın bakıldığı cezaevinde yaptığı açıklamada, '25 yıldır Nasyonal Sosyalizm uğruna mücadele verdiğini ve hayatının sonuna kadar da vereceğini' söyledi.

MAHKEMEDE NAZİ SELAMI VERDİ

Pazartesi günkü ilk duruşmada mahkemeyi tahrik amacıyla Nazi selamı veren Breivik bu kez tepki çekici jestlerde bulunmaktan kaçındı.

"NORVEÇ DEVLETİNİ KENDİSİNİ ÖLDÜRMEK İSTEMEKLE SUÇLADI"

Sanık Norveç devletini kendisini tecrit ederek işkence yapmakla, hatta öldürmek istemekle suçladı. Kimliği sorulduğunda, 'Kuzey Devleti Partisi sekreteri' olduğunu söyleyen Breivik bu adı verdiği radikal grubu cezaevinden örgütlemeye çalışacağını duyurmuştu.

77 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞTÜ

Anders Behring Breivik 2011 yılının temmuz ayında Oslo'da düzenlediği bombalı saldırıyla sekiz kişinin ölümüne sebebiyet verdikten sonra Utöya adasına geçerek, Sosyal Demokrat Parti gençlik kolunun yaz kampında kalan 69 kişiyi vurarak öldürmüştü.

21 SENE HÜCRE HAPSİNE MAHKUM EDİLMİŞTİ

Breivik, Norveç'in en ağır cezası olan 21 yıl hücre hapsine mahküm edilmişti. Breivik tutukluluk şartlarına itiraz davası açmıştı. Oslo'nun yüz kilometre kadar güneybatısında bulunan Skien cezaevinin spor salonunda bakılmakta olan Breivik davasında karar cuma günü açıklanacak.

Haber Ara