Dolar

32,3253

Euro

35,1507

Altın

2.295,71

Bist

9.056,53

Nazarbayev’den arabuluculuk girişimi: Zelenskiy, ikili zirveyi kabul etti, Putin kabul edecek mi?

Kazakistan eski Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’i bir zirvede buluşturmak için harekete geçti. Nazarbayev, 'Zelenskiy, ikili zirveyi kabul etti. Şimdi bakalım Putin bunu kabul edecek mi?” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-12 12:48:13

Nazarbayev’den arabuluculuk girişimi: Zelenskiy, ikili zirveyi kabul etti, Putin kabul edecek mi?

Kazakistan eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rusya ile Ukrayna arasındaki krizi çözmek için arabuluculuğa soyundu. Nazarbayev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında bir zirve düzenlenmesi için çalıştığını söyledi.

Kazakistan'ın başkenti Nur-Sultan'da düzenlenen uluslararası politika konulu bir konferansta konuşan Nazarbayev, "Zelenskiy, ikili zirveyi kabul etti. Şimdi bakalım Putin bunu kabul edecek mi?” diye konuştu.

İki ülke arasındaki krizin çözülmesi için Fransa ve Almanya da uzun zamandır yoğun bir çaba gösteriyor.

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ile varılan anlaşma gereği hem Ukrayna birliklerinin hem de ayrılık yanlısı Rus milislerin geri çekilmesinin ardından, Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa arasında bir barış konferansının da düzenlenmesi gündemde.

STEINMEIER FORMÜLÜ GÖRÜŞÜLDÜ

Ekim ayı başında Ukrayna, Rusya ve AGİT'ten oluşan Üçlü İletişim Grubu, Donbas'ın yerel seçimler gerçekleştirildikten sonra özerk bir statüye geçmesi konusunda uzlaştı.

'Steinmeier Formülü' adı verilen uzlaşı ile Donbas bölgesi yerel seçimlerini Ukrayna kanunları çerçevesinde gerçekleştirecek ve sonuçları AGİT tarafından onaylanacak.

Haber Ara