Dolar

32,5489

Euro

34,9830

Altın

2.422,56

Bist

9.722,09

Navalni, Almanya'daki bir hastaneye nakledildi

Rus doktorlar, zehirlenme şüphesiyle yoğun bakıma kaldırılan Rus muhalif lider Aleksey Navalni’nin tedavi görmek için yurt dışına gönderilmesine izin verdi. Basın Sözcüsü Kira Yarmış yaptığı açıklamada, Navalni’nin eşi Yulya Navalnıy ile Berlin’e gönderildiğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-22 06:50:22

Navalni, Almanya'daki bir hastaneye nakledildi

Rus doktorlar, zehirlenme şüphesiyle yoğun bakıma kaldırılan Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin tedavi görmek için yurt dışına gönderilmesine izin verdi.

Aleksey Navalni'ninBasın Sözcüsü Kira Yarmış sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Navalni'nin eşi Yulya Navalnıy ile Almanya'dan, Rusya'nın Omsk şehrine gelen özel ambulans uçak ile Berlin'e gönderildiğini aktardı. Yarmış, uçağın Berlin'e ulaştığını bildirdi.

Navalni'nin tedavisinin özel bir üniversitenin hastanesinde devam edeceği ifade edildi.

Daha önce Rus sağlık otoriteleri, Navalni'nin sağlık durumunun 'istikrarsız' olması nedeniyle tedavi için yurt dışına gönderilemeyeceğini bildirmişti.
Rus kaynaklar, Aleksey Navalni'nin Almanya'ya gideceğini belirtiyor.

Cinema For Peace isimli sivil toplum örgütü de Alman doktorların, Navalni'yi gördükten sonra onu nakletmeye 'istekli' ve bu 'kabiliyete' sahip olduklarını açıkladı. Alman doktorlar beraberlerinde ambulans uçakla Rusya'ya gitmişti.

Öte yandan dün sabah saatlerinde Navalni'nin eşi, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çağrıda bulunarak yurt dışına gönderilmesine izin vermesini istemiş ve bazı yetkilileri tahliyeyi durdurmaya çalışmakla suçlamıştı.

Navalny'nin basın danışmanı Kira Yarmysh cuma günü sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Başhekim Navalni'nin buradan taşınamayacağını duyurdu. Durumu istikrarsız" ifadelerini kullanmıştı.

Yarmysh, Navalni'nin şu an tedavi gördüğü Omsk'daki hastanede kalmasının hayatını tehlikeye attığını söyledi. Yarmysh hastanenin yeterli donanıma sahip olmadığını ve Navalni'ye henüz bir tanı konmadığını ifade etti.

Almanya, zehirlenerek tedavi altına alınan ve şu an komada olduğu bildirilen Rus muhalefet lideri Navalni'i tedavi için ülkeye getirmeye hazır olduğunu açıklandı. Ülkeden bir uçak gönderilebileceği ve Berlin'deki bir hastanenin tedavisini üstlenmeye hazır olduğu belirtildi.Navalni'nin Almanya'ya transferi için çalışmalara başlanmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da önceki gün, ülkesinin zehirlenerek hastaneye kaldırılan Navalni'ye 'gerekli tüm yardımı' sunmaya hazır olduğunu bildirmişti.

Navalny perşembe günü Sibirya'dan Moskova'ya dönmek üzere uçaktayken fenalaşarak acil bir inişle hastaneye kaldırılmıştı. Muhalefet, Aleksey Navalninin Kremlin tarafından zehirlendiğine inanıyor.
Basın danışmanı Yarmysh Navalni'nin havaalanında içtiği çaya katılan zehir nedeniyle zehirlendiğini düşünüyor.

Kaldığı hastanenin doktorlarıysa, zehirlenme de dahil olmak üzere çeşitli teorileri düşündüklerini söyleyerek kesin bir teşhis henüz koyamadı.

 

 

Haber Ara