Dolar

32,5209

Euro

34,7444

Altın

2.491,37

Bist

9.524,59

NATO zirvesine saatler kala Esper'den Türkiye açıklaması

NATO ülkelerinin liderlerini bir araya getirecek zirveye saatler kala ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye'ye çağrıda bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-03 08:39:10

NATO zirvesine saatler kala Esper'den Türkiye açıklaması

Reuters'a açıklamalarda bulunan Esper, "Herkes onların gördüğü tehditleri görmüyor" diyerek açmazın çözülmesi için YPG'nin terör örgütü olarak tanınmasına destek vermeyeceğini ifade etti. ABD Savunma Bakanı konu ile ilgili olarak, "Biz duruşumuzu değiştirmeyeceğiz, NATO'nun da değiştireceğini düşünmüyorum" dedi.

''HERKES TÜRKİYE'NİN AJANDASINI ONAYLAMA NİYETİNDE DEĞİL''

Londra yolunda açıklamalarda bulunan Esper, "Türkiye'ye vereceğim mesaj şu: Bu karşılık planlarında ilerleme kaydetmeliyiz, kendi endişeleri sebebiyle bu bekletilmemeli" diye konuştu ve ekledi; "İttifakın birliği, ittifakın hazırlığı daha büyük konulara odaklanmanız gerektiği anlamına gelir.  Daha büyük mesele de NATO'nun hazırlıklıklı olma halidir. Herkes Türkiye'nin ajandasını onaylama niyetinde değil. Herkes onların tehdit olarak gördüklerini tehdit olarak görmüyor" dedi.

Türkiye, Baltık devletleri ve Polonya için hazırlanan Savunma Planı'na onay vermemişti. Ankara, bu kararı, YPG'nin tehdit olarak tanımlandığı Türkiye Savunma Planı belgesinin yayımlanmasına ABD'nin de aralarında olduğu 8 müttefikin izin vermemesi üzerine almıştı.

Ankara, NATO'nun YPG'yi bir terör örgütü olarak tanımasını istiyor.

Haber Ara