Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

NATO: Yeni bir Soğuk Savaş istemiyoruz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO ile Rusya arasında bir yapıcı bir diyalog bulunduğunu belirterek yeni bir Soğuk Savaş dönemi istemediklerini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-08 13:15:38

NATO: Yeni bir Soğuk Savaş istemiyoruz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Yeni bir Soğuk Savaş istemiyoruz. Soğuk Savaş geçmişte kaldı, Rusya ile yapıcı ve anlamlı bir diyalog arayışı içindeyiz." dedi.

Stoltenberg, NATO üyesi 28 ülke ve ortak ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren Polonya'nın ev sahipliğinde başkent Varşova'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin resmi açılışı öncesi yaptığı açıklamada, zirvede ortak değerler çerçevesinde NATO'nun geleceğinin ele alınacağını söyledi.

Zirvede ortak savunmanın daha fazla güçlendirilmesi için kararlar alacaklarını ifade eden Stoltenberg, Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya'ya çok uluslu NATO birlikleri yerleştireceğini belirtti. 

NATO'nun güney kanadında da yeni tehditlere karşı ittifakın önlemler aldığına işaret eden Stoltenberg, "NATO AWACS erken uyarı ve gözlem uçakları ve füze savunma sistemleri ile Türk hava savunmasını güçlendirdik." dedi.

"RUSYA İLE YAPICI BİR DİYALOG İÇİNDEYİZ"

Stoltenberg, NATO'nun aldığı önlemlerin savunma amaçlı olduğunun altını çizerek, "Yeni bir Soğuk Savaş istemiyoruz. Soğuk Savaş geçmişte kaldı, Rusya ile yapıcı ve anlamlı bir diyalog arayışı içindeyiz." şeklinde konuştu.

Rusya'nın NATO'nun en büyük komşusu olduğunu ve bu nedenle de diyalog kurmanın gerekliğini vurgulayan Stoltenberg, NATO sınırları ötesinde de istikrarın sağlanmasının önemine değindi.

IŞİD İLE MÜCADELE

Zirvede NATO AWACS erken uyarı ve gözlem uçaklarınca elde edilen bilgilerin, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonla paylaşılmasına da karar verileceğini kaydeden Stoltenberg, "Irak'ta askerleri eğitmeye başlayacağız, Ürdün ve Tunus'u desteklemeye devam edeceğiz ve Libya'ya da yardımcı olmaya hazırız." diye konuştu.

Haber Ara