Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

NATO savunma alanını siber aleme taşıdı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de toplanan NATO Savunma Bakanları, siber saldırıları ilk kez yeni bir savaş cephesi olarak kabul etti.Belçika’nın başkenti Brüksel’de toplanan NATO Savunma Bakanları, siber saldırıları ilk kez yeni bir savaş cephesi olarak kabul etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-15 15:15:06

NATO savunma alanını siber aleme taşıdı

Savunma Bakanı Fikri Işık'ın Türkiye'yi temsil ettiği toplantıda siber alanın, kara, deniz ve hava gibi operasyonel alan olarak değerlendirilmesi kararı çıktı. Üyelere yapılacak bir siber saldırının da ortak cevabı gerektiren 5 madde kapsamına girdiği karara bağlandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, siber alanın ortak savunmanın bir parçası olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Bir siber saldırı toplu savunmayı tetikleyebilir, çünkü biz bu saldırıları çok zarara neden olabilecek ve çok tehlikeli olarak görüyoruz. Ayrıca daha önce de söylediğim gibi, siber boyutu olmayan bir çatışmanın olması artık çok zor.”

Estonya'nın başkenti Tallinn'de bulunan NATO Ortak Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezi sanal alemde ajanlık çalışmalarına karşı mücadele ediyor.

İki yıl önce Pentagon ve NATO bilgisayar sistemine girilerek gizli bilgilerin çalınmasından Rus hackerlar sorumlu tutulmuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara