Dolar

32,3675

Euro

34,9615

Altın

2.325,69

Bist

9.125,29

NATO - Rusya gerilimi tırmanıyor

NATO ve Rusya arasında 'nükleer gerilim' tırmanıyor. Rusya'nın yeni nükleer füze üreteceğini açıklamasının ardından NATO'dan tepki gecikmedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 01:58:10

NATO - Rusya gerilimi tırmanıyor

NATO ile Rusya arasında tansiyon giderek yükseliyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkesinin nükleer füze envanterine 40 yeni nesil balistik füze ekleneceğini açıklamasının ardından NATO bu kararı kınadı.

Başkent Moskova yakınlarındaki Kubinka bölgesinde düzenlenen Uluslararası Askeri Teknoloji Fuarı Armiya 2015'in açılış töreninde konuşan Putin nükleer silah kapasitesini artıracaklarını söylemişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise Putin'in nükleer füze adımının tehlikeli olduğunu ifade etti: "Rusya'nın nükleer savaş tehdidi haksızdır. Bu, istikrar bozucudur ve tehlikelidir."

Vladimir Putin'in sözleri Amerika Birleşik Devletleri'nin NATO aracılığıyla Doğu Avrupa ülkelerine askeri teçhizat ve ağır silah gönderme kararı sonrasında geldi.

Rus yetkililer de Amerika'nın Doğu Avrupa'da askeri varlığını artırmasının yeni silahlanma yarışını tetikleyeceği uyarısında bulunmuştu.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara