Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg:

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 16:12:13

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg:
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO ve Gürcistan'ın birbirlerine ihtiyacı olduğunu söyledi.

NATO-Gürcistan ortak askeri eğitim ve değerlendirme merkezinin açılış törenine katılmak üzere Tiflis'te bulunan Jens Stoltenberg, hükümet binasında Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Stoltenberg, "NATO'nun Gürcistan'a, Gürcistan'ın NATO'ya ihtiyacı var" dedi.

NATO Genel Sekreteri, açılışın NATO-Gürcistan ilişkilerinde önemli bir nokta olduğunu belirterek, "Bu merkezin açılmasıyla Gürcistan güçleri, NATO'yla daha fazla işbirliği içinde olacak, NATO'nun Gürcistan'daki varlığı ve görünürlüğü artacak. Gürcistan'ın uluslararası barışa ve güvenliğe bağlılığı daha da güçlenecek" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, bu ziyaretinin NATO'nun Gürcistan'a gösterdiği güçlü dayanışma ve desteğin bir işareti olduğunu söyledi.

Tüm bu çabaların Gürcistan'ı NATO üyeliğine yaklaştırdığını vurgulayan Stoltenberg, ülkenin Avrupa-Atlantik entegrasyonuna gösterdiği bağlılığı takdir ettiğini dile getirdi.

"Avrupa-Atlantik entegrasyonu kolay bir yol değil, zaman, kararlı çaba ve gerçek değişim gerektiriyor" diyen NATO Genel Sekreteri, Gürcistan hükümetinin reformlar konusunda dikkate değer ilerleme gösterdiğini kaydetti.

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili de NATO Genel Sekreteri'ne Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ile egemenliği desteklediği için teşekkür etti.

Başbakan Garibaşvili, Stoltenberg ile görüşmesinde Gürcistan'ın NATO ile entegrasyonu yolunda uyguladığı ve uygulayacağı projeleri ele aldıklarını ve NATO Genel Sekreteri'ne Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya ile Abhazya'daki gelişmeler konusunda bilgi verdiğini belirtti.

Ortak eğitim ve değerlendirme merkezinin açılışının çok önemli olduğunu ifade eden Garibaşvili, "Bugün açılacak merkez, bölgedeki barış ve istikrara hizmet edecek. Bu merkez hiçbir ülkeye tehdit yaratmayacak, askerlerimize tecrübe kazandıracak" dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara