Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

NATO Genel Sekreteri'nden Mladiç açıklaması

NATO ve Avrupa Birliği, 'Bosna Kasabı' olarak bilenen eski Sırp komutan Ratko Mladic'e müebbet hapis cezası verilmesini memnuniyetle karşıladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-22 17:03:52

NATO Genel Sekreteri'nden Mladiç açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yazılı açıklamasında, Mladic'in, aralarında çocukların da bulunduğu binlerce Boşnak'ın öldürülmesinden sorumlu olduğunu belirtti.

NATO'nun "Avrupa tarihinin bu karanlık dönemini" sona erdirmeye yardım ettiğini vurgulayan Stoltenberg, "BM ceza mahkemesinin Ratko Mladic aleyhindeki kararını memnuniyetle karşılıyorum. Bu, hukukun üstünlüğü ilkesinin işlediği ve savaş suçları sorumlularından hesap sorulduğunu gösteriyor" ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreteri, bugünkü kararın, bölgeyi daha fazla barış ve uzlaşma yoluna taşımasını umduğunu da belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcülüğünden yapılan açıklamada da Mladic hakkındaki kararın, "Srebrenitsa Soykırımı dahil Bosna Hersek, Batı Balkanlar ve Avrupa'nın yakın tarihinin en karanlık, en trajik olaylarına değindiği" ifadesine yer verildi.

AB'nin hayatta kalanlar ve yakınlarını kaybedenlerle dayanışma içinde olduğu vurgulanan açıklamada, "En korkunç suçlarda adaleti sağlama ve dokunulmazlıkla mücadele insani bir mecburiyettir." denildi.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara