Dolar

32,5246

Euro

34,9712

Altın

2.437,51

Bist

9.716,77

NATO gemisi Müsellim Boğazı'nda

NATO'ya bağlı savaş gemilerinden Kanada Donanmasına ait 'HMCS Fredericton', Müsellim Boğazı'nda görüldü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-15 21:29:05

NATO gemisi Müsellim Boğazı'nda

Ege Denizi'nde göçmen kaçakçılığıyla mücadele için görevlendirilen NATO'ya bağlı savaş gemilerinden "HMCS Fredericton (FFH-337)", Müsellim Boğazı'nda görüldü.

EDREMİT KÖRFEZİ'NE ULAŞTI

Ege Denizi'nde yasa dışı geçişlerin en yoğun olduğu bölgelerde devriye görevi yapmaya başlayan NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'de yer alan ve Kanada Donanmasına ait olan "HMCS Fredericton (FFH-337)" adlı savaş gemisi, Edremit Körfezi'ne ulaştı.

MÜSELLİM BOĞAZI'NDA GÖRÜNTÜLENDİ

"HMCS Fredericton", Dikili-Ayvalık-Ayvacık hattında devriye görevi yaparken Müsellim Boğazı'nda görüntülendi.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahillerine yakın bir rotayı izleyip Bademli köyü açıklarından dönüş yapan gemi, daha sonra Ayvalık-Dikili hattını takip etti.

Kanada gemisinin faaliyeti sırasında, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Kumkale (P-1203) adlı geminin de çalışma yürüttüğü görüldü.

TCG BARBAROS EGE DENİZİ'NDE FAALİYET YÜRÜTÜYOR

NATO görevi kapsamında Türk Deniz Kuvvetlerine ait "TCG Barbaros (F-244)" adlı fırkateyn ve FGS Bonn (A-1413) isimli Alman gemisi de Ege Denizi'nde faaliyet yürütüyor.

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığınca Ege Denizi'nde sürdürülen düzensiz göç önleme çalışmalarına, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da milli kontrolde görev yapan Tuzla sınıfı karakol gemileri, deniz helikopterleri ve keşif-gözetleme uçakları ile destek veriyor.

NATO SAVUNMA BAKANLARI TOPLANTISINDA KARAR VERİLMİŞTİ

NATO'ya bağlı gemilerin Ege Denizi'nde göçmen kaçakçılığıyla mücadele için görev almasına 10-11 Şubat tarihlerinde yapılan NATO Savunma Bakanları toplantısında karar verilmişti. Karardan 48 saat sonra NATO Daimi Deniz Görev Grubu 2, Ege Denizi'ne gönderilerek keşif, gözetleme ve istihbarat sağlama görevine başlamıştı.

Haber Ara