Dolar

32,5418

Euro

34,9506

Altın

2.421,64

Bist

9.722,09

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki heyetin temsil ettiği NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-08 17:03:41

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi başladı

Polonya'nın ev sahipliğini yaptığı zirveye ABD Başkanı Barack Obama'nın yanı sıra NATO üyesi 28 ülke ve ortak ülkelerin devlet ve hükümet başkanları, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlardan üst düzey yetkililer katılıyor.

Zirvede NATO üyesi olmayan Ukrayna'nın Devlet Başkanı Petro Poroşenko da bulunuyor. Ukraynalı pilot ve milletvekili Nadejda Savçenko'nun Poroşenko'ya eşlik etmesi ise dikkati çekti.

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in zirveye katılan liderleri tek tek karşılamasının ardından aile fotoğrafı çekildi.

ZİRVE GÜNDEMİNDE PEK ÇOK KONU VAR

Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyet temsil ettiği zirvenin gündeminde Rusya'nın bölgedeki askeri hareketliliği, IŞİD ile mücadele, Ukrayna'daki kriz, Kırım'ın yasa dışı ilhakı ve İngiltere'deki referandumda AB'den ayrılma kararı çıkması sonrasında İngiltere ile AB ve NATO arasındaki ilişkilerin geleceği gibi konular bulunuyor.

Zirvenin ilk gününde NATO-Gürcistan Komisyonu Toplantısı yapılacak, ikinci gününde ise Afganistan ve Ukrayna oturumları düzenlenecek.

Ayrıca NATO ülkelerinin dışişleri ve savunma bakanları da bir araya gelecek.,

Haber Ara