Dolar

32,4963

Euro

34,7472

Altın

2.485,45

Bist

9.507,84

NATO'dan Rusya'ya 'yakıt yok'

NATO ülkeleri, Rusya'nın Suriye'ye gidecek filosuna yakıt verilmemesi kararı aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-26 19:15:30

NATO'dan Rusya'ya 'yakıt yok'

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

NATO üyesi ülkeler, Rusya'nın Suriye'nin Tartus limanına doğru yol alan Amiral Kuznetsov isimli uçak gemisinin de içinde bulunduğu filoya yakıt verilememesi kararı aldı.

"SAVAŞ SUÇU İŞLEYECEK"

Rusya geçtiğimiz hafta İspanya'ya, İspanya'nın Kuzey Afrika'daki Ceuta limanından yakıt ikmali yapmak istediğini bildirdi.

İspanya'nın Rusya'nın bu teklifini değerlendireceğini belirtmesinin ardından başta İngiltere olmak üzere NATO üyesi ülkelerden tepki geldi.

İngiltere, İspanya'nın Doğu Akdeniz'e doğru yol alan 3 Rus gemisine Ceuta'da yakıt ikmali yapmasına izin verilmesini endişe ile karşıladıklarını açıkladı.

NATO üyesi ülkeler, Suriye'nin Tartus limanına gidecek olan filonun Suriye sivillerini öldüreceğini ve savaş suçu işleyeceğini belirtti.

İSPANYA İZİN VERDİ

İspanya hükümeti, Ceuta limanının Rus gemileri tarafından kullanılması için Eylül ayında izin verdiklerini açıkladı.

İspanya tarafından açıklamada, 3 Rus gemisinin 28 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Ceuta'da demirleyip yakıt ikmali yapmasına izin verildiği ifade edildi.

RUSYA TALEBİ GERİ ÇEKTİ

İspanya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Madrid'deki büyükelçiliğine NATO üyesi ülkelerden gelen endişelerin iletildiği ve kendilerine Halep saldırılarında kullanılıp kullanılmayacağını sordu.

Dışişleri Bakanlığı'nın bu sorusu üzerine Madrid'deki Rus büyükelçiliği, filonun dinlenmek amacıyla Ceuta limanını kullanmak istediğini, ancak bundan vazgeçildiği ve limanın kullanılmayacağını bildirdi.

Elçilik bu fikir değişikliğinin sebebi hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Haber Ara