Dolar

32,5869

Euro

34,7879

Altın

2.412,32

Bist

9.645,02

NATO'dan Rusya'ya Avrupa tamponu

NATO üyesi ülkeler, Rusya'nın Avrupa'ya ilerlemesini engellemek için planlarını geliştirme ve Baltık ve Polonya'ya binlerce asker ve askeri mühimmat aktarma kararı aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-27 16:10:25

NATO'dan Rusya'ya Avrupa tamponu

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Uluslararası arenada giderek daha muharip ve hamleleri tahmin edilemez hale gelen Rusya karşısında NATO üyesi ülkeler, planlarını geliştirme ve Baltık ve Polonya'ya binlerce asker ve askeri mühimmat aktarma kararı aldı.

NATO ülkeleri savunma bakanları, Brüksel'de gerçekleştirdikleri iki günlük toplantının ardından 2017 yılının Temmuz ayından itibaren Avrupa'nın Rusya sınırına gelişmiş askeri birlikler yerleştirme kararı aldıklarını açıkladı.

"YENİ BİR SOĞUK SAVAŞ BAŞLATMAK İSTEMİYORUZ"

Savunma bakanlarının toplantısının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, toplantıya dair açıklamalarda bulundu.

Jens Stoltenberg doğu Avrupa'ya yeni asker sevkiyatı hakkında "Biz dengeli ve sorumlu davranarak bir karşılık veriyoruz. Yeni bir Soğuk Savaş başlatma peşinde değiliz. Tansiyonu olabildiğince düşük tutmaya çalışıyoruz" dedi.

İNGİLTERE'DEN ESTONYA'YA 800 ASKER

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, 2017 yılının bahar aylarında Estonya'ya 800 asker ve bunun yanında tanklar ve insansız hava araçları da göndereceklerini açıkladı.

Fallon gönderecekleri askeri mühimmatlar arasında taktik insansız hava araçları, Challenger 2 tipi savaş tankları ve Warrior tipi zırhlı personel araçları olacağını belirtti.

"RUSYA, BALTIK'I 60 SAATTE GEÇER" UYARISI

ABD Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Baltık'taki gücünün NATO güçlerinin çok üzerinde olduğunu açıkladı.

Amerikan Savunma Bakanlığı yardımcısı geçtiğimiz Haziran ayında bir açıklama yapmış ve Rusya'nın Baltık'taki güçlerinin NATO güçlerinden çok daha fazla olduğunu belirtmişti.

Bakanlık yardımcısı açıklamasında, Rusya'nın bu güç üstünlüğü ile Baltık'ı 60 günde geçebileceği uyarısında bulunarak bu durumun üstesinden gelinebilmesi için 2017 yılı bütçesinin ciddi biçimde arttırılması gerektiğini ifade etmişti.

Bu çağrının üzerine Pentagon, 2017 yılı için Avrupa'daki harcamalara ayrılacak bütçenin 4 katına çıkarılması kararının alındığını açıklamıştı.

Haber Ara