Dolar

32,4849

Euro

34,7230

Altın

2.472,52

Bist

9.530,47

NATO'dan Gürcistan'a mesaj

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan'ın Rusya'yla diyalogu sürdürmesi gerektiğini söyledi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 06:01:05

NATO'dan Gürcistan'a mesaj

Ajansların haberine göre; Stoltenberg, Gürcistan'ın başkenti Tiflis yakınlardaki Krtsanisi'de NATO-Gürcistan ortak askeri eğitim ve değerlendirme merkezinin açılış törenine katılmıştı. 

Stoltenberg, Tiflis ziyareti sırasında, "Gürcistan'ı Rusya'yla diyalogu sürdürmeye çağırıyoruz. Savunma, kademeli politika, sağlam duruş ve diyalog birbiriyle çelişmiyor. Rusya, gelecekte de Gürcistan'ın büyük komşusu olmaya devam edecek, diyaloga her zaman ihtiyaç olacak" açıklamasında bulundu.

NATO Genel Sekreteri, Rusya'nın son zamanlarda bölgede attığı yıkıcı ve kışkırtıcı adımların güvenliği iyileştirmediğini kaydetti.

'GÜRCİSTAN'A YARDIM EDİYORUZ'

Ortak askeri merkezin herhangi bir ülkeye karşı olmadığının bir kez daha altını çizen Stoltenberg, "Aksine merkez bölgesel ve uluslararası güvenliği daha da güçlendirmek için kuruluyor. Bu bizim ortak yolumuz. Her şeyi daha önceden kararlaştırılan planlara göre uyguluyoruz. Gürcistan'a NATO üyeliğine hazırlıklarında yardım ediyoruz. Elbette daha yapılacak çok iş var ama Gürcistan şu ana kadar büyük başarılar elde etti" şeklinde konuştu. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Gürcistan'da açılan NATO askeri eğitim merkezini provokasyon ve ciddi istikrar bozucu bir faktör olarak nitelendirdiklerini açıkladı.

Haber Ara