Dolar

32,5384

Euro

34,9583

Altın

2.426,20

Bist

9.722,09

NATO’dan Esed rejimi Ve Rusya’ya çağrı: İdlib’deki saldırıları derhal durdurun

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Şam rejiminin başı Esed ve destekçisi Rusya’ya seslenerek, Suriye güçlerinin İdlib’e düzenlediği saldırıları derhal durdurmasını istedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-11 18:11:03

NATO’dan Esed rejimi Ve Rusya’ya çağrı: İdlib’deki saldırıları derhal durdurun

Suriye'de Rus destekli Esed güçlerinin, bütün uyarılara rağmen İdlib'de sivil yerleşim yerlerini bombalamasına tepkiler büyüyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Şam rejiminin başı Esed ve destekçisi Rusya'ya seslenerek, Suriye güçlerinin İdlib'e düzenlediği saldırıları derhal durdurmasını istedi.

Stoltenberg, yarın başlayacak ve iki gün sürecek NATO ittifakına bağlı üye devletlerin Savunma Bakanları toplantısı öncesi bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Esed rejimi ve Esed'i destekleyen Rusya'ya çağrıda bulunuyoruz: İdlib'e yönelik saldırıları derhal durdurun. Saldırıları durdurmak uluslararası hukuka uymaktır.”

“Esed rejimi, İdlib'teki sivil nüfusa yönelik bu korkunç saldırıları durdurmalı” diyen Stoltenberg; İdlib'deki durumun ve göç konusunun NATO Savunma Bakanları toplantısında tartışılacağını söyledi.

İdlib bölgesindeki çatışmalar ve saldırılar yüzünden yüzbinlerce insanın evlerini terk etmeye zorlandığını belirten NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Birleşmiş Milletlerin bu çatışmayı önleme çabalarını tamamen destekliyoruz” dedi.

.

Haber Ara