Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

NATO'daki skandalı Ebru Binbaşı deşifre etti!

NATO'daki skandalı deşifre eden kişinin FETÖ mağduru Türk subay Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt olduğu ortaya çıktı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-20 08:43:53

NATO'daki skandalı Ebru Binbaşı deşifre etti!

Norveç'teki NATO tatbikatında yaşanan skandalı deşifre eden Türk subayının FETÖ mağduru Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt olduğu ortaya çıktı. 

İşte Habertürk'ten Murak Bardakçı'nın kaleme aldığı Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt'un NATO skandalını nasıl ortaya çıkardığına dair detaylar... 

SKANDALI FARK EDEN İSİM "BİNBAŞI EBRU NİLHAN BOZKURT"

NATO'nun Norveç'te düzenlediği “Trident Javelin-2017” tatbikatında yaşanan rezaletin, yani Atatürk'e düşman liderler arasında yer verilmesinin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da sahte bir hesap kullanılarak “düşman ile işbirliği içerisinde” gösterilmesinin yankıları sürüyor. Olay hakkında çıkan haberlerde, skandalın “Türk subayların dikkati sayesinde farkedildiği” yazıldı ama bu subayın veya subayların kimler oldukları ile ilgili olarak hiçbir bilgi verilmedi.

Norveç'teki rezaleti farkeden subayın adı Deniz Kuvvetleri'nde görevli Ebru Nilhan Bozkurt adında bir binbaşı...

17_6

0_13

(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adına açılan sahte hesaplar: Erdoğan'ın “düşman” ile görüşeceği, ardından da düşmandan roket alındığını duyurduğu iddia ediliyor)

HAKKINDA BİR ÇOK DURUM İDDİA EDİLMİŞTİ

Habertürk'te yer alan habere göre, Binbaşı Bozkurt birkaç sene öncesine kadar büyük eziyetler görmüş bir asker... Yüzbaşılığı sırasında devletin gizli belgelerini elde ettiği, bazı uçakların fotoğraflarını çektiği veya çektirdiği iddiası ile FETÖ mensuplarının “Askerî Casusluk ve Şantaj Dâvâsı”nda sanık yapılmış, toplam 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmış, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin sözkonusu dâvâda 43 sanık hakkında verilen mahkûmiyet ve beraat kararlarını 7 Aralık 2013'te onaylaması üzerine hakkında yakalama emri çıkartılmadan önce yurtdışına gittiği iddia edilmişti.

Bozkurt, Anayasa Mahkemesi'nin daha sonra bu dâvâda yargılanan bütün sanıkların “haklarının ihlâl edildiği” yolunda verdiği karar ile görevine dönmüş, yüzbaşılık süresini de tamamlayıp binbaşılığa yükselmiş ve Deniz Kuvvetleri'nde hassas bir göreve getirilmişti.

Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt, Norveç'te düzenlenen “Trident Javelin-2017” tatbikatına katılmak üzere Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı tarafından görevlendirildi ve Türkiye'yi hedef alan skandalı dikkati sayesinde ortaya çıkarttı.

Bozkurt, rezaleti basın özetleri, tatbikat için özel şekilde simüle edilen “chatter” ve “facepage”de inceleme ve analizler yaptığı sırada farketti. Her gün takip ettiği “chatter” üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan adına sahte bir hesap açıldığını, bu hesap üzerinden Erdoğan ile düşman kuvvetler arasında sahte mesajlaşmaların yapıldığını farketti.

1720581_dda4a7f6c7067dbec32056e77624e92d 

(Erdoğan adına açılan sahte hesaptan yapılan bir başka paylaşım)

TRUMP ADINA DA SAHTE HESAP AÇILMIŞTI AMA...

ABD Başkanı Donald Trump'ın adına da aynı şekilde bir sahte hesap açılmıştı ama bu hesaptan NATO yanlısı mesajlar gönderiliyor, Tayyip Erdoğan'ın adına açılan hesapta ise Erdoğan'ın düşman kuvvetler ile işbirliği yaptığı ve silâh anlaşmalarına giriştiği iddia ediliyordu ve Atatürk de “düşman” olarak hedefe konuyordu. 


Erdoğan adına gönderilen sahte mesajlardan birinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tatbikattaki temsili ismi olan “Başkan Joakim Blixen”den bahsediliyor, “Başkan Joakim Blixen ile yarın Stockholm Şatosu'nda buluşacağız” deniyor, daha sonra “Sevgili takipçiler, Türkiye Cumhuriyeti'nin SAA 20 füzeleri konusunda anlaşmaya vardığını duyurmak büyük bir zevktir. Başkan Blixen'e teşekkürler” diye yazılıyor ve NATO ile alay eden bir de karikatür kullanılıyordu.

Skandalı farkettiği anda ilk tepkisi “Cumhurbaşkanı'ma lâf söyletmem” olan Binbaşı Bozkurt, vaziyetten hemen komutanlarını haberdar etti ve Türkiye “müttefiki” olan NATO'da yaşanan skandaldan birkaç sene önce kumpas dâvâlarının mağduru yapılıp hayatı zehir edilen Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt'un bilinçli dikkati sayesinde haberdar oldu.


Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt kimdir?

NATO skandalını deşifre eden isim olarak ortaya çıkan Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt kimdir? İşte yanıtı...

Geçtiğimiz günlerde Norveç'teki NATO tatbikatında yaşanan skandalı ortaya çıkaran Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt'un aslında FETÖ mağduru da olduğu ortaya çıktı.

TUTUKSUZ YARGILANDI

FETÖ mağduru olan askerlerden biri olarak bilinen Ebru Nilhan Bozkurt, o dönemlede hakkında gözaltı kararı çıkarılıp iki gün gözaltında kaldı. Bozkurt, devletin gizli belgelerini elde ettiği, bazı uçakların fotoğraflarını çektiği veya çektirdiği iddiasıyla tutuksuz yargılandı.

"NEFRETLE REDDEDİYORUM"

Mahkemede yaptığı savunmasında, Ebru Nilhan Bozkurt şunları kaydetti:

"Hakkımdaki iddiaları nefretle reddediyorum. Uçak ve helikopterlere ait görüntüler ve bilgiler açık kaynaklardan detaylı şekilde elde edilebilir. Üs içerisinde görüntü çekmeye gerek yok. Daha detaylı görüntüler google earth'te var"

AYM'NİN KARARI SONRASI GERİ DÖNDÜ

2012 yılında davanın son duruşmasında 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılıp mahkumiyet kararı onanan Pilot Yüzbaşı Ebru Nilhan Bozkurt yurt dışına gitti. AYM'nin hak ihlali kararıyla yeniden yargılama çıkınca da ülkeye geri döndü. Yeniden yargılama sonunda ise beraat ederek görevine geri döndü.

TERFİ ETTİ

Yargılandığında yüzbaşı rütbesinde olan ve terfi edip binbaşı olan Bozkurt TSK'da Kocaeli Kartepe'deki Cengiz Topel Deniz Hava Üs Komutanlığına atandı. Deniz Binbaşı Ebru Bozkurt emrinde idare edilen sonar, radar ve savunma sistemleri denizaltı savunma harbi ve su üstü harbi için kullanılıyor.

BOZKURT, İLK KADIN DENİZ HAVA KOMUTANI

İlk Kadın Deniz Hava Komutanı olan Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt, Norveç'te düzenlenen “Trident Javelin-2017” tatbikatına katılmak üzere Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı tarafından görevlendirildi. Türkiye'yi hedef alan skandalı ortaya çıkarttı.

 

Haber Ara