Dolar

32,5437

Euro

34,9819

Altın

2.430,62

Bist

9.745,28

NATO: Birçok engel aşılmalı ama bu önemli bir ilk adım

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Doha'daki Afganistan barış görüşmelerinde hükümet ile Taliban arasında ön anlaşmaya varılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek 'Birçok engel aşılmalı ama bu önemli ve cesaret verici bir ilk adım' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-02 22:06:06

NATO: Birçok engel aşılmalı ama bu önemli bir ilk adım

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ikinci ve son gününün bitiminde basın toplantısı düzenledi. 

Afganistan hükümeti ile Taliban arasındaki anlaşmadan memnuniyet duyduklarını belirten Stoltenberg, "Bu, Afganistan'daki savaşta kalıcı siyasi barışa ulaşmak için atılmış bir adım. Tüm NATO müttefikleri barış sürecini destekliyor. Şimdi hem siyasi yol haritası oluşturulması hem de kapsamlı ateşkes için daha fazla ve hızlı ilerleme görmek istiyoruz." dedi.

Stoltenberg, bugünkü anlaşmayla zorlu konularda Afganlar arası görüşmelerde uzlaşıya varılabildiğinin görüldüğünü ifade etti. Afgan halkının barış istediğini vurgulayan Stoltenberg, "Hala katedilecek çok yol var. Birçok engel aşılmalı ama bu önemli ve cesaret verici bir ilk adım." değerlendirmesini yaptı.

Stoltenberg, NATO'nun Afganistan'da kalıp kalmamaya şubat ayında yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısında karar vereceğini hatırlatarak "Dünyanın nasıl bir yer olacağını, Afganistan'daki durumu, Doha'daki barış görüşmeleri ne kadar ilerleyeceğini şimdiden söylemek mümkün değil. Olayların nasıl gelişeceğini izleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Doha'daki anlaşmayı değerlendiren Stoltenberg, "Bunun büyük veya küçük bir adım olup olmadığını tartışabilirsiniz ama önemli olan ilk adım olmasıdır. İlk kez Taliban ve Afganistan hükümeti, barışçıl çözüm yönünde müzakerelerin modalitelerinin çerçevesi hakkında bir belge imzaladı." diye konuştu.

Haber Ara