Dolar

32,5299

Euro

34,8978

Altın

2.439,37

Bist

9.716,77

Nasreddin Hoca Evi bu yaz ziyarete açılacak

Akşehir Belediyesinin hazırladığı proje kapsamında Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ile yürütülen Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü Projesi içerisinde yer alan Nasreddin Hoca Evi'nin restorasyonu tamamlandı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-23 19:46:01

Nasreddin Hoca Evi bu yaz ziyarete açılacak

Anadolu Selçuklu Devleti zamanında, Akşehir çevresinde yaşamış büyük şahsiyet Nasreddin Hoca'nın, Anadolu'daki yüzlerce yıllık sözlü kültürünü yaşattığı ve hayata gözlerini yumduğu yer olan Akşehir'de mizah köyü projesiyle yaşatılacak.

nasreddin-hoca-evinin-restorasyonu-tamamlandi-_2649_dhaphoto2

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, evde 18 fıkranın canlandırıldığı realisttik silikon heykeller ve Nasreddin Hoca dönemine ait malzemelerin teşhir edileceğini açıkladı.

nasreddin-hoca-evinin-restorasyonu-tamamlandi-_2649_dhaphoto4

"Fıkra canlandırmaları ile ilgili realistik silikon heykel çalışmaları sürüyor"

Çalışmalar hakkında bilgi veren Akkaya, "Şu an için fıkra canlandırmaları ile ilgili realistik silikon heykel çalışmaları sürüyor. Bunlar tamamlandığında evin içerisinde 18 fıkranın canlandırıldığı realisttik silikon heykeller ve Nasreddin Hoca dönemine ait malzemeler ile teşhir edilecek. Ayrıca çeşitli bilgiler, panolar vasıtasıyla da Hocamızın fıkraları anlatılacak." dedi.

0x0-nasreddin-hoca-fikralari-bu-evde-dogdu-yeni-halini-gorenler-sasiriyor-1608712142470

Akkaya ayrıca, "Bahçesinde ise insanların hoşça vakit geçirebileceği alanlar, yürüyüş yolları, havuz ve dinleme amaçlı bölümler bulunacak. Nasreddin Hocamızın evi, yaz aylarında değerli hemşehrilerimizin ve Akşehir'e gelen misafirlerimizin ziyaretine açılmış olacak” diye konuştu.

 

Haber Ara