Dolar

32,5837

Euro

34,8026

Altın

2.514,10

Bist

9.693,46

Nasrallah: Vahhabiler Siyonistlerden daha kötü

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Vahhabiliğin İslam dünyasına büyük bir zarar verdiğini belirterek, Siyonizm'den daha kötü olduğunu savundu. Aynı söylem Vehhabiler tarafından da, 'Şiiler siyonistlerden daha kötüdür' şeklinde kullanılıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 14:33:30

Nasrallah: Vahhabiler Siyonistlerden daha kötü

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Vahhabiliğin İslam geçmişini ortan kaldırmaya çalıştığını belirterek, bu düşüncenin Siyonizm'den daha kötü olduğunu belirtti.

El-Akbar gazetesine verdiği demeçte Nasrallah "Bu 2011'de başlatılan bir projeydi. Sünni ve Şii meselesi değildi. Casuslar tarafından oynanacak bir oyun servis edildi bölgeye. Bizim, Vahhabiliği ortadan kaldırmak için önemli bir rol oynamamız gerekir" dedi.

Mevcut çatışmanın Sünni ile Şii çatışması olmadığını söyleyen Nasrallah'a göre, Suudi Arabistan dünyada terörizmi güçlendiren vaazlar verdiriyor

SUUDİ ARABİSTAN'A SERT ELEŞTİRİLER

Hizbullah'ın lideri Nasrallah, geçtiğimiz günlerde İsrail ile normalleşme sürecine giren Suudi Arabistan'ı eleştirmişti.

Suudi Arabistan-İsrail ilişkilerinin normalleşme seyri üzerine konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, "Suudi Arabistan kendisini İslam'ın, Kuran'ın ve peygamberin ülkesi olarak tanıtırken İsrail'i tanıyorsa önümüzde dini ve kültürel bir yıkım vardır" demişti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah konuşmasında, "Fransa'da papazın kafasını kesenler Suudi Arabistan'ın Vahhabi öğretisini takip ediyorlardı" ifadesini kullanmıştı

Haber Ara