Dolar

32,3810

Euro

35,0489

Altın

2.326,46

Bist

9.095,41

Nasrallah'tan Suudi Arabistan'a suçlama

Hizbullah lideri Nasrallah, Suudi Arabistan’ın Yemen’de düzenlediği operasyonları eleştirerek Riyad yönetiminin ülkeyi ‘cehennem’e sürüklediğini ifade etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-12 12:34:51

Nasrallah'tan Suudi Arabistan'a suçlama

ABD, Suudi Arabistan ve diğer bölgesel ortaklarının Suriye'deki asıl amacının ‘demokrasi' ya da seçimler olmadığını kaydeden Hizbullah lideri, “Amaçları Suriye'nin düşmesi, bölünmesi ve parçalara ayrılması” dedi. Nasrallah,  IŞİD ve yakın zamana kadar El Kaide bağlantılı Nusret Cephesi'nin ABD ve İsrail'in çıkarlarına hizmet etiğini savundu.

''KASITLI SALDIRILAR IŞİD'İ GÜÇLENDİRME ÇABASI''

Sputnik'te yer alan habere göre; ABD'nin Suriye ordusu mevzilerine düzenlediği ‘kasıtlı' saldırıların IŞİD'i güçlendirme çalışmalarının bir parçası olduğunu iddia eden Nasrallah, “ABD, Deyr ez Zor'da Suriye ordusu mevzilerini hedef aldı, böylece tüm bölge IŞİD'in eline geçecekti” diye konuştu.

Aşure Günü'nde binlerce kişinin önünde gerçekleştirdiği ve televizyonda da canlı yayınlanan konuşmasında Suudi Arabistan'ın Yemen'de düzenlediği operasyonları da eleştiren Nasrallah, Riyad yönetiminin ülkeyi ‘cehennem'e sürüklediğini ifade etti. Hizbullah lideri, destekçilerine dünyanın dört bir yanındaki Suudi Arabistan elçilikleri ve kurumlarının önünde protesto gösterileri gerçekleştirme çağrısında bulundu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara