Dolar

32,5468

Euro

34,9862

Altın

2.420,94

Bist

9.722,09

Nasrallah’tan İsrail’e tehdit! ‘Artık hassas füzelere sahibiz’

Lübnan Hizbullah'ı lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in engelleme çabalarına rağmen örgütünün elinde artık 'hassas füzeler' olduğunu duyurdu. Nasrallah 'İsrail eğer Lübnan'a savaş ilan ederse hiç beklemediği bir kaderle yüzleşecek' ifadelerini kullandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-20 16:42:36

Nasrallah’tan İsrail’e tehdit! ‘Artık hassas füzelere sahibiz’

Lübnan Hizbullah'ı lideri Hasan Nasrallah açıklamalarını Aşura anmaları sırasında televizyondan yaptı.

Hizbullah lideri " Bu gerçekleşti. Artık direniş hassas füzelere sahip" ifadelerini kullandı.

İsrail bu ay yaptığı açıklamada 18 ay boyunca Hizbullah ve İran'ın Beşar Esad hükümetini desteklediği  Suriye'de 200'den fazla saldırı yaptığını kabul etmiş, hem İran hem de Hizbullah'ın sofistike silahalr edinmesini önelemk için çalıştığını duyurmuştu.

'SURİYE'DEKİ GİRİŞİMLER BAŞARISIZ OLDU'

Nasrallah Tel Aviv'in bu konuda çabalarının başarısız olduğunu söyleyerek " Bu füze kapasitesine önleme yolundaki Suriye'deki girişimler başarısız oldu" dedi.

Hizbullah lideri ayrıca " "İsrail eğer Lübnan'a savaş ilan ederse hiç beklemediği bir kaderle yüzleşecek" ifadelerini kullandı.

İsrail sonuncusu 2006'de olmak üzere Hizbullah'la birden fazla kez savaşmıştı. İsrail  ordusu Hizbullah'ın elinde 10.000 ila 120.000 arasında kısa menzilli füze ve roket olduğunun ayrıca birkaç yüz adet uzun menzilli füze olduğuna inanıyor.

İsrail pazartesi günü Suriye'nin Lazkiye kentinde Hizbullah'a gelişmiş silahların teslim edilmesini önleme amacıyla saldırı yaptığını duyurmuş, saldırı Suriye yönetimine ait hava savunma unsurlarının Rusya'ya ait askeri uçağı vurmasına neden olmuştu. Saldırı sonucu 15 Rus askeri hayatını kaybetmişti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu salı günü ülkesinin 'İran ordusunun Suriye'deki tahkimatını ve Hizbullah'a İsrail'e karşı kullanılabilecek öldürücü silahların transferini önlemeye kararlı olduğunu' söylemişti.

'İRAN'I DESTEKLEMEK GÖREVİMİZ'

Açıklamasında ABD'nin mayısta nükleer anlaşmadan çekilmesi sonrası İran'ı desteklemeyi sürdüreceklerini yineleyen Nasrallah İsrail'i 'kendisini gece gündüz kendisine suikast yapmaya çalışmakla' da suçladı.

Nasrallah " Birkaç hafta içinde ABD yaptırımlarının başlaması nedeniyle tehlikeli bir zaman sınırı ile yüzleşecek olan İran'ı desteklemek görevimiz" diye konuştu

Haber Ara