Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Nasrallah'tan İsrail'e oyuncak benzetmesi

Hizbullah Lideri Nasrallah, 'İsrail, ABD hegemonyası için bir oyuncak' yorumunu yaptı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-24 04:48:07

Nasrallah'tan İsrail'e oyuncak benzetmesi

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ABD'yi Ortadoğu'da hakimiyet kurmak ve diktatör rejimleri desteklemekle suçlayarak, Arap ülkelerini de sert bir dille eleştirdi.
 
Ajansların haberine göre; Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde Şiilerin yoğun olarak yaşadığı ve Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye Mahallesi'nde, Aşure Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Nasrallah burada yaptığı konuşmada, "ABD'nin, bölgede eski sömürgeci güçlerin mirasçısı olduğunu ve bu güçlerle beraber bölgeyi hegemonyası altına almayı hedeflediğini" savundu. 

ABD'nin, İsrail'in bölgedeki varlığının kabul edilmesini istediğini söyleyen Nasrallah, Washington'ın, değil İsrail'e karşı savaşmayı, varlığının tartışılmasını bile bölge ülkelerine yasaklamak istediğini belirtti.

Nasrallah, ''İsrail, bölgede Batılı ülkeler ve ABD hegemonyası için kullanılan bir oyuncak'' ifadesini kullandı.

ARAP ÜLKELERİNİ ELEŞTİRDİ

Ortadoğu ve dünya siyasetindeki gelişmelere de değinen Nasrallah, Arap ülkelerini eleştirerek, ''ABD, petrol ve gaz fiyatlarında söz sahibi olmak isterken, Arap ülkelerinin petrol fiyatının belirlenmesinde bir etkisi yok'' yorumunu yaptı.

Amerika'nın Ortadoğu'da diktatörlükleri desteklediğini iddia eden Nasrallah, "ABD, kendi politikalarını uygulamaya çalışan bölge ülkelerini yaptırımlarla cezalandırıyor. İran bağımsız bir ülke olarak kaynaklarını ve vatandaşlarının onurunu korumak istiyor. Ancak ABD bunu engellemeye çalışıyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Nasrallah, Hizbullah ve Suriye hükümetinin birlikte başarıya ulaşana kadar Suriye'deki savaşın devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Haber Ara