Dolar

32,5779

Euro

34,7839

Altın

2.509,42

Bist

9.693,46

Nasrallah'tan İsrail'e 'Kantar' tehdidi

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 'İsrail'e cevap verme hakkımızı kullanacağız' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-22 04:58:23

Nasrallah'tan İsrail'e 'Kantar' tehdidi

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in Hizbullah komutanı Samir Kantar'ı kasten öldürdüğünü belirterek tehditlerde bulundu. Nasrallah, "Uygun zaman, mekan ve yolla cevap verme hakkımız var ve bunu uygulayacağız" dedi.
 
Sputnik'te yer alan bilgide; Nasrallah, El Manar televizyonunda canlı yayınlanan konuşmasında, Şam kırsalındaki Carmana bölgesinde bulunan evinde öldürülen Samir Kantar'a yönelik suikastten İsrail'in sorumlu olduğunu iddia etti.

Nasrallah, Kantar'ın evinin savaş uçaklarının güdümlü füzeleriyle vurulduğunu belirterek, suikastı İsrail'in yaptığından şüphelerinin olmadığını dile getirdi. 

Samir Kantar'ı 'içimizden biri' diye tanımlayan Nasrallah, "İsrail, Kantar'ı kasten öldürdü. Buna karşı uygun zaman, mekan ve yolla cevap verme hakkımız var ve bunu uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Nasrallah, Kantar'ın her zaman İsrail'in hedefinde olduğuna dikkati çekerek, "Suriye'deki bazı silahlı gruplar (Özgür Suriye Ordusu) suikasti üstlenmeye çalışıyor. Suikastin arkasında siyonist güçlerin olduğunu açıkça söylüyoruz" dedi.

'AMERİKALILARA BOYUN EĞMEYİN'

Öte yandan, Nasrallah, Amerikan Senatosunun Hizbullah'a yönelik ekonomik yaptırım kararını "Adil olmayan ve yanlış suçlamalar" diyerek eleştirdi.

Nasrallah, yaptırım kararının dünyada ve insanların zihinlerinde Hizbullah'ı karalamaya yönelik siyasi suçlamalardan ibaret olduğunu savundu. 

Dünyada ve Lübnan'daki hiçbir bankada fonları bulunmadığını belirten Nasrallah, "Bazı bankalar şimdiden önlem almaya başladı. Onları Amerikalılara boyun eğmeme konusunda uyarıyorum" dedi.

Hizbullah yayın organları, uydu operatörleri ve Hizbullah'a yönelik ekonomik yaptırımları içeren yasa tasarısı ABD Kongresi'nin Senato ve Temsilciler Meclisinden oy birliğiyle geçerek, ABD Başkanı Barack Obama tarafından imzalanmıştı.

Haber Ara