Dolar

32,5497

Euro

34,8381

Altın

2.428,35

Bist

9.645,02

Nasrallah'tan İsrail'e: Artık kırmızı çizgimiz yok

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, “İsrail ile yaşanan gerilimin yeni bir aşamayı başlattığını ve bu aşamada Hizbullah’ın artık kırmızı çizgisinin olmadığını” söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-03 10:39:47

Nasrallah'tan İsrail'e: Artık kırmızı çizgimiz yok

Lübnan'da İran destekli Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah televizyonda canlı yayınlanan konuşmasında yeni odak noktasının Lübnan hava sahasına giren İsrail drone'larının hedef alınması olduğunu söyledi. Hizbullah'ın Pazar günkü saldırısının İsrail'e “Eğer saldırırsan o zaman bütün sınırların, askerlerin ve yerleşimlerin tehlikede olacak” mesajı verdiğini savundu.

NELER YAŞANDI?

Hizbullah geçtiğimiz hafta başkent Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta İsrail'in düzenlediği belirtilen drone saldırısına karşılık olarak İsrail'in kuzeyine tanksavar füzesi ateşlemişti.

İsrailli askeri kaynaklar füzelerin İsrail ordusuna ait bir üsse ve askeri araçlara doğru ateşlendiğini doğrulamıştı. İsrail ordusu da Lübnan'ın güneyindeki hedefleri vurarak karşılık vermişti.

Hizbullah kaynakları saldırıda İsrail ordusuna ait zırhlı bir aracın isabet aldığını ve İsrail tarafında ölü ya da yaralı olduğunu iddia etmişti. İsrail ise kendi tarafında can kaybı ya da yaralanan olmadığını söylemişti.

İSRAİL ASKERLERİ VURULDU MU, VURULMADI MI?

Hizbullah kendi medya organı üzerinden İsrail ordusuna ait hareket halinde olan bir askeri aracın iki füzeyle vurulduğu ana ait görüntüleri yayınladı.

Fransız haber ajansı Reuters'da yer alan bir iddiaya göre ise İsrail, askerleri saldırıda yaralanmış gibi gösterdi.

İsrail basınında, Hizbullah'ın İsrail'e doğru tanksavar füze ateşlemesinin ardından İsrail ordusuna ait bir helikopterin iki yaralı askeri tahliye ettiğini gösteren fotoğraflar yer aldı.

Ancak tahliye operasyonu konusunda bilgi sahibi olan ve adını vermeyen bir kişi Reuters'a askerlerin aslında saldırıda yaralanmadığını, durumlarının iyi olduğunu, üzerlerinde kan varmış gibi gösterilerek psikolojik bir operasyon yaptığını iddia etti. İddia dün akşam sosyal medyada çok tartışıldı.

 

Haber Ara