Dolar

32,5891

Euro

34,8065

Altın

2.420,97

Bist

9.645,02

Nasrallah: Süleymani’nin öldürülmesine karşılık vermek yalnızca İran’ın sorumluluğunda değil

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Kasım Süleymani’nin ölüdürülmesinin bedelini Ortadoğu’daki Amerikan askerlerinin ödeyeceğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-06 08:43:11

Nasrallah: Süleymani’nin öldürülmesine karşılık vermek yalnızca İran’ın sorumluluğunda değil

Amerikan askerleri ve yetkililerinin evlerine tabutlarda döneceğini söyleyen Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Süleymani'nin öldürülmesine karşılık vermenin sadece İran'ın sorumluluğu olmadığını, müttefiklerinin de sorumluluğu olduğunu kaydetti.

HER AMERİKALIYA ADİL YARGILAMA

Hizbullah lideri, adil cezalandırmanın bölgedeki Amerikan varlığına, Amerikan askeri üslerine, Amerikan savaş gemilerine, her Amerikalı yetkiliye ve askere olacağını belirtti.

ABD BEDEL ÖDEYECEK

Hasan Nasrallah, Amerikan ordusunun Süleymani'yi öldürdüğünü ve bedelini de ödeyeceğini söyledi.

AMERİKALI SİVİLLLER HEDEF ALINMAYACAK

Nasrallah, bununla birlikte bölgedeki Amerikalı sivillerin hedef alınmaması gerektiğini bunun Donald Trump'a hizmet edeceğini vurguladı.

KASIM SÜLEYMANİ BAĞDAT'DA ÖLDÜRÜLDÜ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı. Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadelerini kullanmıştı. Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

Haber Ara