Dolar

32,5951

Euro

34,7947

Altın

2.407,47

Bist

9.645,02

Nasrallah: İdlib’i kurtarıp, Fırat’ın doğusuna yöneleceğiz!

Lübnan’da düzenlenen bir törende konuşan Hizbullah lideri Nasrallah, “Suriye’de istikrarlı bir şekilde zafere doğru ilerliyoruz, İdlib'i yakında kurtaracağız. Daha sonra Suriye’nin bütün topraklarını özgürleştirmek için Fırat'ın doğusuna da yöneleceğiz” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-26 10:54:42

Nasrallah: İdlib’i kurtarıp, Fırat’ın doğusuna yöneleceğiz!

Lübnan'da düzenlenen bir törende konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, “Suriye'de istikrarlı bir şekilde zafere doğru ilerliyoruz, İdlib'i yakında kurtaracağız. Daha sonra Suriye'nin bütün topraklarını özgürleştirmek için Fırat'ın doğusuna da yöneleceğiz” dedi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, bölgedeki gelişmeler ve Suriye'deki durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Hizbullah, Suriye ordusu ile birlikte düşmana karşı başarılı mücadeleler veriyor” diyen Nasrullah, şöyle devam etti:
“Suriye'de istikrarlı bir şekilde zafere doğru ilerliyoruz, İdlib'i yakında kurtaracağız. Daha sonra Suriye'nin bütün topraklarını özgürleştirmek için Fırat'ın doğusuna da yöneleceğiz.”

Hizbullah'ın “Suriye ordusu ve müttefikleriyle birlikte temmuz ayında Suriye'de terörist gruplara karşı büyük bir zafer elde etiğini” belirten Nasrallah, “2011'de parçalanması için üzerinde planların yapıldığı Suriye topraklarının kurtarılmasına az zaman kaldı” ifadelerini kullandı.

ABD'nin bölgedeki terörist gruplara Barack Obama döneminden beri destek verdiğini savunan Nasrallah, Irak'taki bazı vekillerin, ABD'yi ülkelerinden kovmak istediği için IŞİD'i desteklediğini öne sürdü.

Irak'ta sürekli olarak Haşdi Şabi'yi hedef alan İHA saldırılarını hatırlatan Hizbullah lideri, "Artık İsrail İHA'larının Lübnan'a girmelerine izin verilmeyecek, hepsini düşüreceğiz. Aynısını birkaç gündür Irak'a yapıyorlar, eğer cevap vermezsek bir gün bir binamızda, diğer gün başkasında, sonra da bir camide patlatırlar" diye konuşarak İsrail'e şu uyarıda bulundu:

"İsrail İHA'ları, bugün itibariyle Lübnan'ı vurup, güvenli şekilde geri dönmeyi unutsun. Her saldırganlığa misliyle yanıt vereceğiz. İsrail, Lübnan sınırında, işgal altındaki topraklarda yaşayan yurttaşlarına, emniyette olduklarını söylüyor. Sınırda yaşayanlar, bunun böyle olmayacağını bilmeli. Her saldırganlık, yanıtını alacak. Lübnan sınırında bulunan işgalci İsrail askerleri, bugünden itibaren, her an kaçmaya hazır olsunlar."

 

Haber Ara