Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Narkotik Eğitim Tır'ına büyük ilgi

Osmaniye İl Emniyet Müdürlü tarafından getirtilen Narkotik Eğitim Tır'ına ilgi büyük oldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-30 19:30:40

Narkotik Eğitim Tır'ına büyük ilgi
Osmaniye İl Emniyet Müdürlü tarafından getirtilen Narkotik Eğitim Tır'ına ilgi büyük oldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu maddelerin zararları üzerine eğitim amaçlı hazırlanan tırda uyuşturucunun insan üzerindeki etkileri animasyonlarla 12 tane dokunmatik ekranlı cihazlarla gösteriliyor.

Narkotik Eğitim Tır'ını İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş da müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile birlikte ziyaret ederek bilgi aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli eğitmen polis memuru Yücel Salatan, "Narkotik Eğitim Tır'ımız 2015 yılından beri faaliyetlerimize devam ediyoruz. Osmaniye bizim 33'üncü durağımız oldu. 3 gün süreyle burada olacağız, iki gün AVM, bir gün de Okullar bölgesinde faaliyetlerimizde bulunacağız. Eğitim Tır'ımızın içerisinde 12 tane dokunmatik ekran ve 9 farklı uygulamamız var. Madde kullanımının zararlarını biyolojik, psikolojik ve sosyal yönden her türlü zararlarını anlatmak için buradayız. Herhangi bir madde ismi vermeden, kişilerin madde kullandığında kalbine, beynine veya piskotik olarak etkilerle nelerle karşılaşacaklarını burada animasyonlarla, dokunmatik ekranlarla kendileri çok rahat bir şekilde görecekler. Önemli olan bir kereden çok şeyin olduğunu, benim çocuğum yapmaz dememenin önüne geçmek gerektiğini ve madde kullanımının bize çok yakın olduğunu, bununla ilgili gerçekleri öğrenmek adına tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.

Haber Ara