Dolar

32,3842

Euro

35,0000

Altın

2.322,28

Bist

9.079,97

Nargile kafeye tişört yakma davası

Bir garsonun dikkatsizliği sonucu üzerine nargile közü düşmesiyle tişörtünün yandığını öne süren müşteri Eyüp Sarı, söz verildiği halde 149,99 liralık zararını karşılamayan işletmeden şikayetçi oldu- Sarı:-'Köz parçaları nedeniyle kıyafetim delindi, boyun ve karın bölgemde yanıklar oluştu. İlgili restoranın yetkilileri, bütün zararın karşılanacağı hususunda verdikleri sözü tutmamıştır'- Avukat M

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-17 11:14:24

Nargile kafeye tişört yakma davası
MELİKE GALLENKUŞ - YUNUS EGE - Nargile içmek için gittiği restoranda, garsonun dikkatsizliği sonucu tişörtünün yandığını iddia eden Eyüp Sarı, zararını karşılamayan işletme yetkilileri hakkında, Bakırköy Tüketici Mahkemesi'ne maddi ve manevi tazminat davası açılması için başvurdu.

Nargile közünün üzerine düşmesiyle tişörtünün yandığını öne süren Sarı, söz verdiği halde zararını karşılamadığını belirttiği işletmeciden davacı oldu. Sarı, avukatı aracılığıyla şikayet dilekçesini Bakırköy Tüketici Mahkemesi'ne verdi.

Dilekçede, Sarı'nın, zarardan dolayı vücudunda yanık oluştuğu, bununla ilgili Fatih Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden rapor aldığı belirtildi.

Olay sırasında kafe çalışanlarının özür dilemek yerine haklı çıkmaya çalıştığı ve Sarı ile ilgilenmedikleri savunulan dilekçede, 149,99 liraya alınan tişörtün yandığı belirtilerek, bundan dolayı oluşan bütün zararının karşılanması istendi. Sarı ayrıca, 490 lira manevi tazminat ile restorana kınama cezasının verilmesini talep etti.

Personel çalıştıran işletmelerin görev ve sorumluluklarının hatırlatıldığı Yargıtay kararlarının da yer alığı dilekçede, Sarı'nın şu ifadeleri yer aldı:

"Arkadaşlarımla keyifli vakit geçirmek için Bakırköy'de bir kafeye nargile içmeye gittik. Garson, nargile közünü değiştirmeye çalışırken dikkatsizlik sonucu közü üzerime düşürdü. Kafe çalışanları, özür dilemek yerine kendilerini haklı çıkarmaya çalıştı. Köz parçaları nedeniyle kıyafetim delindi, boyun ve karın bölgemde yanıklar oluştu. İlgili restoranın yetkilileri, bütün zararın karşılanacağı hususunda verdikleri sözü tutmamıştır. Hakkımı sonuna kadar arayacağım."

Sarı, işletme sahiplerinin daha dikkatli davranmaları gerektiğini kaydetti.


- "Hizmetin sunumundaki ayıptan işletme sorumludur"

Sarı'nın avukatı ve Tüketici Başvuru Merkezi Hukuk Komisyonu Üyesi Murat Emergen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, benzer işletmelerin, müşterilerine makul faydada hizmet veremediklerini öne sürdü.

Kafe ve restoran tarzı işletmelerde müşterilerin beklediği faydayı bulamadıklarını dile getiren Emergen, tüketicilerin ayıplı ve eksik hizmet sunumu ile karşılaştıklarında hakkını aramaktan çekinmemeleri gerektiğini belirterek, "Müşteriler, bu tarz işletmelerde beklediği faydayı göremedikleri gibi zarara da uğrayabilmektedir. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun maddelerinde, hizmetin sunumundaki ayıplardan ve adam çalıştıranın sorumluluğundan dolayı maddi ve manevi olarak işletme sorumludur." diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara