Dolar

32,5652

Euro

34,8628

Altın

2.435,20

Bist

9.645,02

Nakdi ücret desteği ödemesi yattı mı?

Nakdi ücret desteği ödemesi ne zaman yatırılacak? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklamasına göre, ekim ayı nakdi ücret desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı araştırılıyor. Peki Nakdi ücret desteği ödemesi nasılı sorgulanır? İşsizlik parası almayanlara nakti destek ödenesi ne zaman, ücretsiz izin parası ödemesi yattı mı? İşte detaylar.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-09 21:02:08

Nakdi ücret desteği ödemesi yattı mı?

Koronavirüs salgını nedeniyle zor durumda bulunanlara devlet nakti ücret desteği yapmakta.  İşsizlik ödeneğine hak kazanamayanlar ile ücretsiz izne ayrılmış olan çalışanlara nakdi ücret desteği ödenmekte. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ekim ayı nakdi ücret desteği ödemelerine ilişkin açıklama yaptı.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ekim ayı ücretsiz izin desteği ve nakdi ücret desteği ödeme takvimini duyurdu. Peki Nakdi ücret desteği ödemesi yattı mı? Nakdi ücret destek ödemesi ne zaman yapılacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nakdi ücret desteği alan vatandaşların beklediği açıklamayı yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ekim ayı nakdi ücret desteği ödemeleri, 09-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ekim ayı nakdi ücret desteği ödemeleri çalışanların banka hesaplarına yatırılacak. Sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olan vatandaşların ödemeleri ise PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek. İşsizlik ödeneğine hak kazanamayan vatandaşlar da nakdi ücret ödemesini 9 Kasım'da, Ücretsiz izne ayrılmış olan çalışanlar için ise 10 Kasım'da ödemeler yapılacak.

Nakdi ücret desteği ne kadar?

Günlük 39,24 TL'den nakdi destek ücreti ayda 1,177 TL yapıyor. Aylık nakdi ücret desteği brüt 1.177 TL olurken 8.93 TL'lik damga vergisinin düşülmesinin ardından net 1.168 TL olarak ödenecek.

Haber Ara