Dolar

32,5617

Euro

34,7388

Altın

2.491,02

Bist

9.524,59

Nakdi ücret desteği ödemesi ne zaman yatacak? Şubat nakdi destek tarihi belli oldu mu?

Nakdi ücret desteği işverenler tarafından ücretsiz izine çıkarılan çalışanlara verilen bir yardımdır. Nakdi ücret desteği ödemesi ne zaman yatacak? Bakan Selçuk Nakdi ücret desteği ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şubat nakdi destek tarihi belli oldu mu? Selçuk “Nakdi ücret desteği ödemeleri 9 Şubat tarihinde yapılacak” ifadelerini kullandı. Şubat ayında nakdi destek ödemesi ne zaman yapılacak?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-04 11:26:29

Nakdi ücret desteği ödemesi ne zaman yatacak? Şubat nakdi destek tarihi belli oldu mu?

Nakdi ücret desteği işverenler tarafından ücretsiz izine çıkarılan çalışanlara verilen bir yardımdır. Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? Bakan Selçuk Nakdi ücret desteği (ücretsiz izin maaşı) ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şubat nakdi ücret (ücretsiz izin maaşı) ödemesi tarihi belli oldu mu? Selçuk “Nakdi ücret desteği ödemeleri 9 Şubat tarihinde yapılacak” ifadelerini kullandı.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Ücretsiz izne çıkarılan binlerce çalışan nakdi ücret yardımı ile rahat bir nefes aldı. Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak? Aylık olarak ödenen nakdi ücret desteğinin şubat ayı ödemelerinin tarihi belli oldu. 

ŞUBAT NAKDİ DESTEK TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Nakdi ücret desteği ödemelerine ilişkin açıklamada bulundu. Selçuk "Nakdi ücret desteği ödemeleri 9 Şubat tarihinde yapılacak." dedi.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?

Koronavirüs salgını süresinde vatandaşları maddi açıdan rahatlatmak için yapılan ödemelere nakdi ücret desteği denir. Nakdi ücret desteği olarak bilinen ücretsiz izin maaş desteği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ücretsiz izne ayrılan çalışanların hesaplarına yatırılıyor. Bu ay da geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ayın 8'i itibariyle hesaplara yatırılacak olan ücretsiz izin parası, İŞKUR aracılığıyla gerçekleşiyor.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ BAŞVURU KOŞULLARI NEDİR?

Kısa Çalışma Ödeneği'nin ardından verilen Nakdi Ücret Desteği merak edilmeye başlandı. Bakan Selçuk'un açıklamasının ardından Nakdi Ücret Desteğinden kimler yararlanır araştırılmaya başlandı. İşte Nakdi Ücret Desteği için başvuru şartları...

Nakdi ücret desteğinden yararlanmak için;

a) Ücretsiz izne ayrılanlar için,

17/4/2020 tarihi itibarıyla iş sözleşmesinin bulunduğu işveren tarafından 4857 sayılı Kanunun geçici 10'uncu maddesi uyarınca ücretsiz izne ayrılmak,

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanmamak,
-Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı almamak,

SGK'ya 01, 04, 05, 06, 12, 14, 20, 29, 32, 35, 39, 52, 53, 54 veya 55 nolu belge türlerinden bildirilmiş olmak,
b) İş akdi feshedilenler için,

15/3/2020 tarihinden sonra 4447 sayılı Kanunun 51'inci maddesi kapsamında iş sözleşmesi feshedilen ve yine aynı Kanunun diğer hükümlerine göre işsizlik ödeneğinden yararlanmamak,

Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı almamak
Şartlarının oluşması gerekmektedir.

Haber Ara