Dolar

32,5547

Euro

34,8869

Altın

2.430,14

Bist

9.645,02

Nagehan Alçı’dan, CHP’li belediyelere ‘yılbaşı’ sorusu: İstanbul, Ankara, İzmir neden ışıl ışıl değil?

Haber Türk yazarı Nagehan Alçı, gazetedeki köşesinde, “Yılbaşı yaklaşıyor, İstanbul, İzmir, Ankara neden ışıl ışıl değil” başlıklı yazısında CHP’li belediyeleri eleştirerek; Türkiye’de yılbaşı hazırlıklarının yetersiz olduğunu savundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-17 13:22:04

Nagehan Alçı’dan, CHP’li belediyelere ‘yılbaşı’ sorusu: İstanbul, Ankara, İzmir neden ışıl ışıl değil?

Haber Türk yazarı Nagehan Alçı, gazetedeki köşesinde, “Yılbaşı yaklaşıyor, İstanbul, İzmir, Ankara neden ışıl ışıl değil” başlıklı yazısında CHP'li belediyeleri eleştirerek; Türkiye'de yılbaşı hazırlıklarının yetersiz olduğunu savundu.

  “CHP'nin tabanı için yeni yıl bayram gibidir” diyen  Alçı, “Hatta bu taban yeni yıl kutlamayı ‘gavur adeti' olarak görenlere karşı da olumsuz hislerle doludur. Peki durum böyleyken CHP'nin yönettiği belediyeler de dahil olmak üzere şehirlerimizde neden doğru dürüst bir ışıklandırma yapılmıyor? Yeni yıl havası niçin hissedilmiyor?” görüşünü savundu.

Alçı şu ifadeleri kullandı:
“İstanbul'un yılbaşı yaklaşırken bu ışıltısız ve pırıltısız halinin gerekçesi nedir Ekrem Bey? Gerçekten merak ediyorum. Tasarruf tedbirleri desem çok gerçekçi gelmiyor. Acaba organizasyon eksikliği olabilir mi?

Aynı şey Ankara için geçerli… Sayın Mansur Yavaş bu sizin ilk yılbaşınız. Neden başkentimiz yeni yıla sönük giriyor? Bu konuya önem mi vermiyorsunuz? Yoksa birtakım kaygılarınız mı var?

Bu birtakım kaygılar meselesini Ekrem İmamoğlu'na da sormak istiyorum. Hem Sayın Yavaş hem Sayın İmamoğlu acaba bir takım siyasi endişeler gerekçesiyle mi 2020'ye girerken düşük profilli bir karşılama içindeler? Kasıt mı var yoksa dediğim gibi organizasyonsuzluk mu?

Sayın Tunç Soyer, İzmir'in ikiz şehri ve Atatürk'ün doğduğu kent Selanik'e bu aralar gelmenizi tavsiye ederim. Siz eşiniz Neptün Hanım ile birlikte bol bol yurtdışı seyahati yapmayı da seven bir belediye başkanısınız.
Buradaki canlılık, ışıklandırma nerede, İzmir nerede? Oysa İzmir en az Selanik kadar güzel bir şehir. 2020'li yılları İzmir neden böyle sönük ve ışıksız karşılıyor? İzmir neden yeni yılı bir Avrupa şehri gibi değil de bir Ortadoğu şehri gibi karşılıyor?

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için yazdığım kimi siyasi endişeler Tunç Soyer için geçerli olamaz.

İzmir halkının nerdeyse yüzde 90'ı yeni yıl kutlamalarından büyük coşku duyan bir toplumsal yapıya sahiptir. Öyleyse neden bu pırıltısız ve cansız tablo yaşanıyor Sayın Soyer?”

Haber Ara