Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

Nadir görülen kansere yakalanma nedeni bulundu

Nadir görülen bir kanser türüne yakalanma nedeni gen testiyle anlaşıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-05 10:19:11

Nadir görülen kansere yakalanma nedeni bulundu

Sonuçları "Lancet Oncology" dergisinde yayımlanan araştırma çerçevesinde,sarkoma adı verilen ve nadir görülen bir kanser türünden etkilenen bin 162 kişiye gen testi yapıldı. 

Araştırma kapsamında sarkoma hastalarında yüksek kanser riskiyle bağlantılı 72 genin DNA dizilimi incelendi.

Test, katılımcıların yarısından fazlasının, kanser riskini artırdığı bilinen gen mutasyonlarıyla dünyaya geldiğini ortaya koydu.

Kanser Araştırma Enstitüsü ve Kraliyet Marsden NHS Vakfından bilim adamları, sarkoma hastalarında, meme, yumurtalık ve bağırsak kanseriyle bağlantılı genlerde kalıtımsal mutasyonlara yaygın biçimde rastlandığını açıkladı.

Her beş hastadan birinde, birden fazla gende mutasyon gözlendiği, çok sayıda kanser geninde mutasyon görülen hastaların, tek bir genetik mutasyona sahip olanlardan daha erken yaşta hastalığa yakalanma riski taşıdığı belirtildi.

Araştırma, tedavilerde bu kalıtımsal mutasyonların hedef alınabileceğini, kanserden etkilenen ailelere tarama ve danışma hizmeti verilebileceğini gösterdi.

Kemik ve yumuşak dokudan kaynaklanan kötü huylu tümörlerin genel adı olan sarkoma, daha çok çocuklar ve gençlerde görülüyor.

Haber Ara