Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Myanmarlı keşiş, manastırı yılan sığınağına dönüştürdü

Doğal ekolojik döngüyü koruyan Budist keşiş Wilatha, Myanmar'ın Yangon'undaki Seikta Thukha TetOo manastırını bir yılan sığınağına dönüştürdü. Keşiş, safran cübbesini kullanarak yılanları temizleyip, onları besliyor ve sağlıklarına kavuşup gitmeye hazır olduklarında onları vahşi doğaya bırakıyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-31 14:07:16

Myanmarlı keşiş, manastırı yılan sığınağına dönüştürdü

Doğal ekolojik döngüyü koruyan Budist keşiş Wilatha, eski adı Burma olan Myanmar'ın en büyük kenti Yangon'undaki Seikta Thukha TetOo manastırını bir yılan sığınağına dönüştürdü.

06burmese-python7

69 yaşındaki keşiş, aksi takdirde ölebilecek veya karaborsada satılması için gönderilebilecek yılanları kurtarmaya karar verdi.

Yılan sığınağı beş yıl önce başlatıldı. 

Sakinlerin yanı sıra, devlet kurumları da yakalanan yılanları keşişe getiriyor.

07burmese-python5

Keşiş, safran cübbesini kullanarak yılanları temizleyip, onları besliyor ve sağlıklarına kavuşup gitmeye hazır olduklarında onları vahşi doğaya bırakıyor.

07burmese-python2

Onların özgürlüğe sürüklenmelerini görmekten mutlu olan Wilatha, tekrar yakalanmaları ihtimaline karşı da endişeli. "Kötü insanlar tarafından yakalanırlarsa karaborsada satılırlar" diyor.

07burmese-python3

Dünyanın bazı bölgelerinde istilacı bir tür olarak kabul edilmesine rağmen, Birmanya pitonu, Uluslararası Doğayı Koruma Birliği tarafından kendi ana Güneydoğu Asya'sında "savunmasız" olarak listelendi.

07burmese-python4

Kaynak: Rediff+ Reuters

Haber Ara