Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

Myanmar paylaşımları ile tepki çeken Twitter CEO'sundan açıklama

Myanmar'daki zulme rağmen bölgeyi hiçbir şey yokmuş gibi gösteren paylaşımlar yapan Twitter CEO'su Jack Dorsey'den açıklama geldi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-12 12:57:31

Myanmar paylaşımları ile tepki çeken Twitter CEO'sundan açıklama

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım uygulamalarından Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey Myanmar'da yaşanan insan hakları ihlallerinin ve vahşetin farkında olduklarını açıklamak zorunda kaldı.

Bu açıklama, Dorsey'in meditasyon yapmak ve dinlenmek için ülkeye gerçekleştirdiği ziyarette paylaştığı "Myanmar çok güzel bir ülke. İnsanları çok neşeli ve yemekleri çok leziz." şeklindeki bir tweetinin tepki çekmesi üzerine geldi.

Tweetlerinde ve ziyareti esnasında Myanmar'da yaşanan olaylara değinmediği gerekçesi ile eleştiri yağmuruna tutulan Dorsey, yaşananları küçümsemek gibi bir amacının olmadığını dile getirdi.

Birleşmiş Milletler raporlarına göre Myanmar askerileri 'soykırım niyeti' ile Arakanlı Müslümanlara sistematik olarak vahşet uyguladı ve 730 bin kişi komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı. Myanmar hükümeti ise iddiaları reddediyor ve alınan tedbirlerin saldırılarda bulunan Arakanlı teröristlere karşı önlemlerden ibaret olduğunu ileri sürüyor.

Dorsey daha sonraki mesajlarında Myanmar'daki sosyal paylaşımlarda nefret söylemleri, sahte haberler gibi meselelere dikkatle eğildiklerini, şiddet ve aşırılık içeren paylaşımlara ilişkin gerekenin yapıldığını ifade etti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara